OSN volá po světové totalitě

19. 12. 2018 13:17:18
Celá ta hysterie kolem působení člověkem vypouštěného CO2 je obrovský podvod. Nejde ani o klima, ani o záchranu planety, jde o prachy a o moc. Mnozí socialisté touží po světové vládě.

Generální tajemník ÚV OSN mluvil o „nevratném a katastrofickém narušení klimatu“. OSN vyhlašuje alarm a volá po světové totalitě. Pro záchranu planety bude prý potřeba „bezprecedentním a dalekosáhlým způsobem zasáhnout do všech oblastí lidské společnosti“. To je marketingové vyjádření, „zaveďme světovou totalitu“ by bylo příliš upřímné.

CO2 není škodlivina, je to prospěšný plyn. Jeho současný obsah v atmosféře něco kolem 400 ppm je pro rostlinstvo dost nízký. Mnohem výhodnější by byla koncentrace třeba 600–800 ppm. Znamenalo by to lepší růst rostlin, lepší zemědělskou úrodu, více potravin, levnější potraviny. Můžeme být rádi, že se obsah CO2 v atmosféře zvyšuje z příliš nízkého stavu.

Není důvod předpokládat, že se obsah CO2 v atmosféře zvyšuje kvůli člověku. Mnohem pádnějším a věrohodnějším zdůvodněním jsou přírodní vlivy. Není také důvod předpokládat, že zvýšení obsahu CO2 v atmosféře přinese nějaké zásadní zvýšení teploty.

Když se prý teplota zvýší o dva stupně, bude to prý katastrofa. Když se podíváme do grafu vlivu nárůstu koncentrace CO2 na růst teploty v Příručce skeptika [1], tak vidíme, že v hodnotách kolem 400 ppm nárůst CO2 o 20 ppm způsobí nárůst teploty ani ne o desetinu stupně, spíš to vypadá na méně než polovinu desetiny stupně a se zvyšující se koncentrací se tento nárůst teploty dále snižuje. Varuje-li OSN před nárůstem teploty o dva stupně v nějaké dohledné budoucnosti řekněme třeba do stovky let, potom by tento nárůst teploty musel být způsoben něčím jiným, než CO2. Stejným pohledem na tento graf zjistíme, že nárůst CO2 z před-industriální úrovně na dnešní úroveň mohl způsobit nárůst teploty ani ne o půl stupně, spíš to vypadá tak asi na tři desetiny stupně. Pokud došlo k většímu nárůstu teploty než o tři desetiny stupně oproti před-industriální úrovni, znamená to, že tento nárůst způsobilo něco jiného než nárůst CO2. Je známo, že se zvyšující se teplotou se CO2 uvolňuje z oceánu do atmosféry.

Může se tak stát, že různými daněmi a regulacemi se budou světovládci snažit kompenzovat například vliv kolísání sluneční činnosti.

Byznys kolem ropy a plynu (případně uhlí) stále dobře prosperuje, protože tato energie je pro lidi výhodná, levnější, lidi ji chtějí. Není potřeba ji nějak aktivně podporovat, protežovat, zvýhodňovat. Na rozdíl od konkurence neschopných zdrojů energie, které jsou pro lidi drahé a nevýhodné a lidi je nechtějí. Kdyby je lidé chtěli, kupovali by tyto energie dobrovolně za tržní cenu bez dotací. Smyslem tzv. klimatické politiky je donutit lidi k tomu, aby nedávali peníze na to, co chtějí, ale aby museli dávat peníze na to, co nechtějí. Což vlastně není žádná novinka, to je vždycky smyslem socialismu. Provádí se ale maskování, proto se tomu neříká socialismus, ale třeba klimatická politika.

Neškrtit ekonomiku různými regulacemi, daněmi a dotacemi, znamená rychlejší bohatnutí. Rychlejší bohatnutí znamená nové a čistší technologie, snižování závislosti na starých zdrojích a objevování zdrojů nových. Svoboda je ekologická.

Pro socialisty je nevýhodné, když jsou lidé bohatí a nezávislí. Proto se socialisté snaží udržet lidi v chudobě, například také tím, že se snaží donutit chudé lidi, aby ze svých daní dotovali různé socialistické experimenty. Přijdou třeba s nápadem zdanit chudobu finančním zatížením starších automobilů a z vybraných prostředků zadotují milionářům jejich elektromobily. „Nemají na chleba? Ať jedí koláče! Zdražíme jim používání staršího automobilu a oni si kvůli tomu koupí elektromobil!“ Socialistická logika. Socialisté zcela ignorují, že dochází k přirozené obnově automobilů. Chudší dnes jezdí dvacet let starým automobilem a za padesát let chudší budou také jezdit dvacet let starým automobilem. No a co? Podobným způsobem funguje mnoho různých daní a regulací, včetně těch daní na „záchranu planety“. Dalším důvodem je mocichtivost socialistů a jejich přesvědčení, že lidé jsou hloupí a proto je potřeba jim vládnout co nejvíce. Nelimitovaná totální vláda je snem socialistů.

Čím větší lumpárna, tím ušlechtilejší zdůvodnění. Když jde o podvod století, tak motivy musíte opravdu vyšperkovat. Takže „zachraňujeme planetu“.

[1] Příručka skeptika: https://www.klimaskeptik.cz/ke-stazeni/prirucka-skeptika

Autor: Jindřich Pilc | středa 19.12.2018 13:17 | karma článku: 35.13 | přečteno: 1162x

Další články blogera

Jindřich Pilc

Zdražování má politické příčiny

Politické intervence do trhu vždy znamenají zhoršení podmínek spotřebitelů. My Svobodní jsme vás včas varovali.

8.10.2021 v 11:35 | Karma článku: 15.03 | Přečteno: 472 | Diskuse

Jindřich Pilc

Nenechte se strašit propadlým hlasem

Myslet si, že otázka překonání 5 % znamená rozhodnutí o tom, jestli hlas propadne či nepropadne, je obrovský omyl.

5.10.2021 v 11:50 | Karma článku: 19.08 | Přečteno: 697 | Diskuse

Jindřich Pilc

O CO2 jde?

Jde o centrální řízení společnosti a ekonomiky. O to jde. Jde o to zcela zničit kapitalismus, nahradit ho socialismem.

30.7.2021 v 10:56 | Karma článku: 25.89 | Přečteno: 743 | Diskuse

Další články z rubriky Politická aréna - pro politiky

Jiří Paroubek

Ruský prezident vyhrál volby na celé čáře

Když jsem se vcelku povrchně v pátek a v sobotu díval na zpravodajství České televize, celkem mě to pobavilo. Ruským volbám se v ČT věnovali po svém - způsobem, který je pro ně obvyklý.

18.3.2024 v 15:04 | Karma článku: 30.61 | Přečteno: 804 | Diskuse

Jan Bartošek

Ruská volební ztuhlost

Člověk nemusí být ani politolog, ani nijak intenzivně sledovat dění v Rusku, aby odtušil, co se tam aktuálně děje a jak to v blízké budoucnosti, resp. dnes po uzavření volebních místností, dopadne.

17.3.2024 v 14:40 | Karma článku: 14.85 | Přečteno: 280 | Diskuse

Bernard Habenicht

Stádo splašených guvernantek II a spol.

Konečně dostala inflace na frak... .Revoluce na Slovensku ... Evropo, chceš zastavit vraždění na Ukrajině? Ano? Nezbývá tedy než plán C!... Alláh Vám pomůže... Lobbista polských nákupních středisek vysvětluje...

17.3.2024 v 11:53 | Karma článku: 7.12 | Přečteno: 114 | Diskuse

Daniela Kovářová

Anticikanismus jako nová politická korektnost

Národy mluví různými jazyky. Pro leckoho je to možná novinka, ale platí to už od dob Babylónské věže. A různé jazyky překvapivě používají pro různé významy různá slova.

17.3.2024 v 10:05 | Karma článku: 36.86 | Přečteno: 835 | Diskuse

Daniela Kovářová

Vše škodlivé pro naše děti

Alkohol, heroin, tabák, kokain, HHC a mnohé další nezdravosti před dětmi zamykáme a trestáme každého dospělého, který je prodává nebo dává dětem.

16.3.2024 v 9:37 | Karma článku: 27.03 | Přečteno: 520 | Diskuse
Počet článků 179 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1203

člen Svobodných, strany svobodných občanů

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Konec nadvlády programátorů. Pozic ubývá, na jednu se hlásí stále víc lidí

Premium Ochota firem splnit uchazečům skoro jakýkoli požadavek a velmi nízká konkurence. Tak by se ještě nedávno dala definovat...