Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Srovnávat pachatele dobra s příznivcem práva šaría je příkladem demagogie, protože nemají nic společného. Jen oba... chtějí zakazovat hrací automaty. Nechceme tady žádné cizáky, kteří by nám říkali, jak máme žít a co máme dělat se svým majetkem. Máme přeci naše vlastní diktátory, kteří nám to přikážou!

1 0
možnosti
MK

Zneužíváte aktuální nebezpečí k obhajobě útočení na nejnižší lidské pudy: hrabivost, závislost, zisk za jakoukoli cenu = morální bahno.

1 0
možnosti
Foto

Díky těmto pudům lidstvo vždy přežilo.  Největší genocidy se děly ve jménu toho co hlásáte vy pane Kulhavý.   Stavíte své zájmy nad zájmy jednotlivých lidí a neštítíte se to vydávat za zájmy společnosti.

0 0
možnosti
LR

Jsem příznivec Svobodných, volím je a vidím velkou míru logiky v jejich ekonomických principech. Vidím, že větší míra ekonomické svobody zpravidla přináší i rychlejší růst ekonomiky a potažmo prospěch všem.

Ale nesmí to přerůst v anarchii a tolerování společensky zcela nežádoucích jevů.

Výherní automaty jsou svým způsobem přenašeči nakažlivé choroby gamblerství.

Nikdo je majitelům neznárodňuje, mohou si je klidně dát na půdu.

3 0
možnosti
Foto

To je takové to:  Budeme vraždit, znásilňovat, krást a loupit jen v takových mezích, jaké se nám zdají být přijatelné.  Prostě jste stále socialista. 

Socialismus je systém institucionalizované agrese vůči svobodnému přivlastňování.

0 0
možnosti

opravdu žasnu, jak stupidní dokážou být některé články od tzv. bojovníků za svobodu.

Autor článku nejspíš právě spadl s Měsíce. Jinak by věděl, že vlastnit neznamená nikde v Evropě nakládat se svým majetkem dle libosti. Ať je ten majetek movitý či nemovitý.

Pokud vlastním pozemek, mohu na něm postavit jen to, co mi povoluje územní a regulační plán. Vlastním-li automobil, nemohu s ním jezdit libovolně, ale pouze tam, kde je to povoleno, vlastním-li oprávnění řídit a ještě musím dodržovat dopravní značky a předpisy.

Vlastním-li probozovnu, smím v ní provozovat jen to, co je povoleno a musím samozřejmě platit daně.

Tohle by si měl autor článku pamatovat.

Moje žena provozuje kosmetický salon. Než začala, musela získat hromadu souhlasů, včetně souhlasu sousedů, obce, stavebního úřadu a hygieny.

6 0
možnosti
Foto

Já zase žasnu jak to těm loupežníkům žerete.  ;-)

0 0
možnosti
Foto

Jak čtu komentáře  tak je mi docela smutno.  Tihle lidé si opravdu zasluhují své Staliny, Hitlery, Obamy, Zemany, Kalousky a další, kteří nejlépe vědí co je pro ty - co nepochopili váš článek dobré.

0 0
možnosti
OK

My, obyčejní, hrubohmotní, prostí lidé, nedokážeme vidět věci v takových souvislostech, jako ti, kteří jsou výše, jemnohmnotní.

1 0
možnosti
OK

Tuhle fantasmagorii jste si mohl odpustit.

Hrací automaty jsou proti principu svobody. Samotné provozování jako podnikání je jistě věc svobodná. Ovšem skutečnost ukazuje, že u hodně lidí vzniká závislost. Podporovat něčí závislost sice některým z nás pořád ještě může připadat svobodné, ovšem fakt, že tito závislí zároveň svou závislostí omezují své blízké, to už má ke svobodě hodně daleko.

Takže váš pohled "svobodného" není ničím než populistickým voláním.

6 0
možnosti
BP

to jsou teda bláboly ...

5 0
možnosti
Foto

Také nechápu co chtěl tím básník říci, ať to čtu tam a zpátky.

4 0
možnosti
MO

Srovnávat právo šaria s provozováním automatů je dost přitažené za vlasy.

5 0
možnosti
OK

Jako příklad demagogie to může jít rovnou do učebnic.

6 0
možnosti
  • Počet článků 180
  • Celková karma 26,65
  • Průměrná čtenost 1203x
člen Svobodných, strany svobodných občanů