Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J51a21r73a 43R44a19n55k

1. 6. 2016 1:31

Zapomel jste napsat, ze z toho nejvice profituje Cina:-/

http://www.cbc.ca/news/business/china-yuan-zimbabwe-1.3378268

0 0
možnosti

Neomarxistům nikdy nevysvětlíte, že malý zásah státu do ekonomiky si brzy vyžádá další, o něco větší zásah. A tak stále dokola.

1 0
možnosti
Foto

A jak se ten stát má bránit těm zásahům, když je požadují samotní trhovci?

0 1
možnosti
Foto

Záhadou zůstává, jak to, že ČNB neustále zvyšovala ihned od 90. let množství oběživa a na růst cen to nemělo vliv. Zvláště posledních několik let.

0 1
možnosti

napřed si srovnejte v hlavě výraz oběživo a peníze,pak pište komentáře...

Centrální banka peníze získává emisí všeho možného

státních dluhopisů, krátkodobých cenných papírů, zahraničních měn,každopádně ty barevné papírky. které třímátev ruce a jejichž hodnota je založena na VÍŘE s tím souvisí jen okrajově...

0 0
možnosti
Foto

Víra v to, že tiskem papírků dojde ke zvýšení blahobytu všech lidí je přímo výstavní. I když je doloženo, na mnoha případech, že dojde ke zchudnutí především těch chudších, soudruzi tomu zkrátka neuvěří. :-/

2 0
možnosti

Já mám doma 5 miliard marek. V jedné bankovce.

Nevím, o čem se pořád mudruje, když máme jasnou a srozumitelnou historickou zkušenost s německou inflací po I. sv. válce.

1 0
možnosti

Placení poválečných reparací v Německu, společně s trváním na zlatém standardu (podobně dnes funguje Euro) a Bruenningovy škrty (á la Kalousek u nás) vyvolaly hyperinflaci dvacátých a depresi 30.let.

Hovoříme-li o jiné zemi, bylo by dobré postřehnout její specifické podmínky.

0 1
možnosti

Tolik nesmyslných tvrzení v jednom článku se hned tak nenajde.

Pokud chcete psát o ekonomice, mohl byste se alespoň o ekonomice napřed něco naučit.

Navrhuji začít tím, co je vlastně "tištění peněz" (když většina peněz vzniká úvěrovou emisí komerčních bank) a proč to není totéž, co kvantitativní uvolňování, které k inflaci nikdy vést nemůže.

2 3
možnosti

A k čemu to masivní kvantitativní uvolňování vést může?

1 0
možnosti

Ještě by měl socanům někdo vysvětlit, že neustálé zvyšování minimální mzdy (i sama minimální mzda) je nesmysl. Vědecké studie i empirické zkušenosti ukazují její škodlivost. Nebo snad socani neumí číst, či si myslí, jak oni jsou nejchytřejší?

1) Minimální mzda nemůže zvýšit zaměstnanost, vede naopak k jejímu snižování, podniky reagují na zvyšování minimální mzdy propouštěním zvláště některých kategorií pracovníků.

2) Negativní dopady minimální mzdy na zaměstnanost jsou vyšší v malých otevřených ekonomikách, které jsou vystaveny podstatně vyššímu tlaku mezinárodní konkurence a mezi takové patří i ekonomika ČR.

3) Negativními dopady minimální mzdy jsou nejvíce zasaženi mladiství.

4) Snižování daňové zátěže má daleko větší vliv, na zvýšení zaměstnanosti a podstatně zlepšuje situaci nízkopříjmových skupin pracovníků, oproti zvyšování minimální mzdy.

5) Příjemci minimální mzdy často nejsou z nechudších domácností, tedy minimální mzda nemůže výrazným způsobem snížit chudobu.

1 0
možnosti

Za RU ani za předválečné ČSR institut minimální mzdy zaveden nebyl. A nezaměstnanost byla veliká a lidé pracovali i za mzdu, která nekryla a ani náklady na jejich denní stravu, takže i zaměstnaní přicházeli o bydlení a chodili v hadrech.

1 0
možnosti

Karma.R^ Obdobně takto to vnímají soudruzi z KSČM a socialisté z ČSSD.

2 0
možnosti
  • Počet článků 180
  • Celková karma 26,65
  • Průměrná čtenost 1203x
člen Svobodných, strany svobodných občanů