Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Společnost pana Pilce by mohla fungovat skvěle pouze a jenom za předpokladu v nejlepším případě 1 obyvatel na jeden kilometr čtvereční, jak jsem o tom četl v jedné sci-fi.

Nejde o ironii. V jiné zase bylo, jak návštěvníci na trh musejí odkládat zbraně. A to znamená, že se daný výběrčí začal chovat jako stát, hlídal bezpečnost nad určitým prostorem. A fakt by si měl každý prostudovat, jak a proč vznikaly státy za raného středověku. A položit si otázku, proč se právě tehdy tento způsob lidského soužití prosadil.

0 3
možnosti
Foto

Uvědomujete si, že vlastně píšete proti programu Svobodných?

0 1
možnosti
Foto

"Zvětšeme dobrovolný sektor ekonomiky a zmenšeme nedobrovolný sektor ekonomiky", a obrana majetkových práv je zcela v souladu s filosofií a programem Svobodných.

1 0
možnosti

Nezlobte se, ale píšete nesmysly.

3 4
možnosti

Ještě jste zapomněl dodat,že nikde nic podobného nefunguje a nikdy také nebude..."Na světě jsou pouze dvě jistoty,daně a smrt"

0 1
možnosti
Foto

Ještě že takhle nepřemýšleli naši předci, to bychom možná ještě bydleli v jeskyni, protože kdo to kdy viděl, aby si někdo stavěl obydlí, to nikde nefunguje, každý si vždycky našel volnou jeskyni. ;-D

5 0
možnosti
Foto

Víte čím se liší společnost s povinným výtiskem pro veřejné knihovny a společnost bez povinného výtisku? Vyšší mírou paměti. A víte, na čem závisí efektivnost individuálního jednání? Na paměti Každý organismus přežívá jenom proto, že si pamatuje, kde a kdy se spálil, opařil atd.

0 0
možnosti
Foto

Výborně, teď už zbývá jen všechny povinně nahnat do knihoven a určitě to bude fungovat!

5 0
možnosti
Foto

Takovýto pohled je založen na iluzi, že bez státu by najednou lidé začali být k sobě hodní, přestalo by se krást a lhát... Dobrovolnost je samozřejmě skvělá, ale třeba v případě zdravotnictví nebo školství poněkud nesystémová. Žádný složitý systém nemůže stát jen na almužně.

2 2
možnosti
Foto

Nevěřte pohádkám, že bohatství vzniká státním přerozdělováním. Když lidem stát nebude brát 50 % nebo 70 % jako dnes, drtivá většina lidí nebude žádnou almužnu potřebovat. Omezením státu by si drtivá většina lidí velmi polepšila. Nejvíce by zlepšení pocítili právě ti nejchudší, na které v současnosti nejtíživěji dopadají státní zásahy.

5 0
možnosti

Toto je hodně naivní pohled. Míra a způsob přerozdělování jist ěmohou být podrobeny kritice, ale fakt, že tu jsou zákony, policie, justice, zdravotnictví, školství apod. je stojí pouze na pravidlu, že každý, kdo vydělá, dá část zisku státu. Jakmile by se něco takového zdobrovolnilo, systém se nepochybně zhroutí. Pokud se mýlím, ukažte mi zemi, kde to funguje, a já se vám omluvím.

3 0
možnosti
Foto

Děkuji za potvrzení myšlenky, že z daní je financováno to, co lidi ve skutečnosti nechtějí, a proto musejí platit nedobrovolně. Myslím že naopak státisté by měli prokázat, kde ten jejich vysněný etatismus opravdu funguje. On totiž nikde nefunguje.

0 0
možnosti
  • Počet článků 180
  • Celková karma 26,65
  • Průměrná čtenost 1203x
člen Svobodných, strany svobodných občanů