Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J37a41n 93R56á73ž

18. 9. 2016 9:31

Obec není jen obecní úřad, ale obec jsou především občané, kteří se rozhodli tam žít. Jen ti mají mít právo rozhodovat, co na území obce bude a co nebude.

Když ti rozhodnou, že hazard v obci nechtějí, protože vnímají jeho vliv na život obce negativně, tak prostě herny ani automaty nebudou. V Chvalovicích rozhodli, že herny jsou pro život obce přínosem a tak rozhodli, že Excalibur tam bude. Je to jejich pravo.

Hráči jsou především cizinci a ti, kdo přijedou z větší dálky. Takže místních gambleru je zde málo..

Jako občan Chvalovice bych hlasoval pro zachování kasina i s automaty, jako občan Znojma nebo Brna bych hlasoval jen pro klasické kasino s ruletou a Black Jack a pro celoplošný zákaz herních automatů.

Jiná kategorie jsou zákazy z centrální vlády. Té povolování ani zakazování hazardu nepřísluší. Co si obec povolí nebo zakáže na svém území musí být výhradně v pravomoci obecního zastupitelstva, včetně poplatků, které za to stanoví.

Nejzrůdnější je, že si vláda uzurpuje právo podílet se na výnosu z heren jinak než daní z příjmů.

0 0
možnosti

R^Nejsmutnější na celé demokracii je politika sestupu, která nelze posunout doprava, protože na to nejsou voliči. Již v 89. komunistům byly poskytnuty sametové šaty, aby se uchovaly staré mravy a vzdělávací proces opět posiluje loupežné skupiny levičáků směřující k neoprávněnému okleštění svobod.

0 0
možnosti

Skvělý článek, ale bohužel Babiš to má spolu s aktivisty skvěle vymyšlené! Potíž je v jedné věci: Od příštího roku se znovu zvyšuje loterní dań pro automaty, ale odpadá denní polatek, který šel přímo obcím. Což je na první pohled pro loterní firmy lepší stav než ten současný, který bude patit jen v tomto roce. Ale jen na ten první.Proč by potom měly obecní úřady na svém území herny trpět, když z nich nebudou mít poplatky, ÚS dal zákazům zelenou, média přesvědčila veřejnost o zdroji všech problémů - a politické bodíky se hodí, ne? Navíc Babiš do budoucna plánuje, že obcím vezme i podíl z hazardu (loterní daně) a nahrdí tyto příjmy jinak - třeba podílem z DPH.. Zadání je jasné: ZLIKVIDOVAT legální kamenné herny a kasína, ale současně přivést do STÁTNÍHO rozpočtu víc peněz. A to umožní legalizace internetových kasín. A všimněte si, jak třeba taková Sportka posílila reklamu - ta se už 1.ledna 2017 nemůže dočkat.

7 0
možnosti

Jinými slovy, místo na poctivé práci se Chvalovice rozhodly vydělávat na neřesti. Upřímně blahopřejeme, jen tak dál.

1 5
možnosti

Spise na lidske blbosti

2 0
možnosti
  • Počet článků 180
  • Celková karma 26,53
  • Průměrná čtenost 1203x
člen Svobodných, strany svobodných občanů