Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Trochu zřejmě máte potíže s vyjadřováním a se sdelováním jasných myšlenek.

K čemu to neustálé a špatné opakování téhož - o tom, že se nevyplatí tisknout a razit mince...?

Neměl byste si vzít nějaký kurs vyjadřování a mluvy?

I vysocí politici v antickém Řecku i Římě se učili "rétoriku"....

0 0
možnosti

No - je tady inflace. Nepříjemné pro úspory. Jinak se ovšem nic neděje. Pouze se mění "měřítko cen". Cen zboží i cen práce. Nic víc.

0 0
možnosti
Foto

Ale děje. Stát a banky mají k dispozici nové peníze jako první, proto také mohou nakupovat za staré ceny. Než se nově vytištěné peníze dostanou k lidem, ceny jsou již někde jinde a protože většina lidí je placena stále stejnou mzdou, reálně se jimi vytvářená produkce přesouvá ke státu a k bankám.

1 0
možnosti

Doufam, ze nekdy zavitate do Paralelni Polis pane Pilci. Dekuji.

0 0
možnosti

Trochu jste se do toho zamotal, nezdá se vám, autore? Myslíte, že papírové padesátikoruny byl nahrazeny kovovou? A že se na tom podílí vliv nákladů na tisk bankovky? Velký omyl.

S inflací jev souhlasí, ale v době, kdy bylo rozhodnuto o stažení papírových padesátikorun ještě intervence ČNB nebyly tím, co hýbalo rostoucí inflací. Papírové padesátikoruny byly staženy proto, že vzhledem k růstu cen bylo toto oběživo tak frekventovaně používané, že docházelo k rychlému opotřebení.

Mimochodem když už tak "konspirujeme" - přemýšlel jste co jetšě (kromě podpory exportérů) je za intervencemi ČNB na znehodnocení kurzu koruny? ČNB emituje kvantitativně českou měnu a zkupuje kvantitativně emitované znehodnocované euro. Umíte najít logické vysvětlení? Co takhle tichá dohoda ČNB a EMB (Evropská měnová banka) o tomto postupu, kdy ČNB posiluje devizové rezervy tištěných eur, aby jich měla zásobu pro rychlé uvedení do oběhu - tedy pro vyhlášení eura za měnu ČR a nahrazení koruny... ;-D

0 0
možnosti

;-D;-D;-D

A pak se zase budete divit, že jste dostali 1% hlasů.

0 0
možnosti
Foto

;-D ano to je přesně to o čem autor píše.

0 0
možnosti

..protože koruna už byla natolik znehodnocena...

Uz skoro 1:10. Copak asi udelali soudruzi této spanilé demokracie spatne ?

0 0
možnosti

Tak dolar nikdy nebyl za 7,20Kč, což byl oficiální kurs mého mládí. A ještě předtím sám Stalin určil "vědecky" kurs rublu k dolaru ...:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 180
  • Celková karma 26,65
  • Průměrná čtenost 1203x
člen Svobodných, strany svobodných občanů