Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je urcite fajn snazit se aby lidi delali min spatnych veci. Jenze zatimco se tady asi shodneme, ze kradeze se maji potirat vzdy. U tech ostatnich spatnych veci uz to tak jasne neni. Zakaz koureni je sice fajn protoze nenacichnu. Ale vselijake netesti to jsme prece taky my. Co bude priste? Potraty? Moc cukru? Nadvaha? Auta nad sto kilowat? Alkohol?

Sdeleni o tom jak super pokrokove je to nekoureni v hospodach jsou mimo misu. Super pokrokove by to bylo, kdyby to vzeslo ze spolecnosti jako takove. Pokud je to befel shora, nijak se to nelisi od zarovek, biopaliv a kvot na uprchliky.

0 0
možnosti

J25a60n 21R31á19ž

4. 7. 2017 19:06

Samozřejmě karma!

2 0
možnosti
Foto

Kolem Lake Tahou vede silnice. Na jedné straně je Kalifornie, na druhé Nevada. Na jedné straně automaty jsou a na druhé ne.

A co z toho vyvozujete pro nás?

1 2
možnosti
Foto

Mě vždycky potěší, když si tady přečtu stesky některých blogerů, o kterých vím, že nadšeně ve svých článcích obhajovali omezování svobody a práv někoho jiného, jak to jde u nás se svobodou od desíti k pěti. Ona totiž asi jiná cesta není, než že to každý musí nejdřív poznat na vlastní kůži, aby si pak uvědomil, že svobodu je třeba hájit ať se týká kohokoliv.

8 0
možnosti
Foto

Máte pravdu s tím předvojem práva Šaría. Lidé si to neuvědomují, protože je pořád stát masíruje pohádkou o nastolení toho jeho správného řádu. Násilí proti svobodě, pokud si ji lidé nechávají tak snadno sebrat, má zajímavou vlastnost, jednou dostihne i ty co tomu dnes fandí, ale už nebude nikdo, kdo by se jich zastal.

5 0
možnosti

Stále ještě mají občané ve volbách možnost vyjádřit se k praktické činnosti těch, kteří by svobodu mohli omezovat. Tedy nevolit je.

0 0
možnosti
Foto

Svobody oproti minulosti máme ažaž. Hodně lidí se chová tak svobodně, že obtěžují ostatní. Nějaká pravidla být musí. Jestliže omezené kouření funguje ve většině zemí, proč by to nemohlo být tak i u nás. My jsme zkrátka rebelové a naučili jsme se protestovat proti všemu.

Souhlasím s Vámi z hlediska vytlačování automobilů. Auta přibývají, nemají kde parkovat a přesto se kolem opravovaných vozovek budují zelené záhony. Ty jsou sice hezké, ale aut přibývá a parkovat se někde musí. Přitom jezdíme skoro všichni.

3 6
možnosti
Foto

Jak vás může obtěžovat třeba takovej kuřák, který si zaleze do kuřácké hospody? Jak vás může obtěžovat takovej hospodskej, kterej se rozhodne, že chce provozovat kuřáckou hospodu?

10 0
možnosti

To, co popisujete jako svobodu, je teror menšiny na většině. V autě sedí jeden člověk, ale potřebuje místa jako celý dav. Kuřáci prostě obtěžují všude. Herna je svoboda darovat všechny své peníze jednomu podnikateli.

Pokud by byl zlegalizován heroin a já si založila drogové doupě, moje svoboda podnikat by narazila na zotročení spousty mozků návykovou drogou.

Takže tomu neříkejme alibisticky svoboda, ale mírnější pravidla soužití, která jsou nahrazována přísnějšími. Neříkám, že všechno je fajn, ale je to kompromis, aby se většina měla co nejlépe.

1 7
možnosti
Foto

Kompromis je, že si všichni mohou vybrat, což bylo před zákazem kouření. Kuřáci měli své provozovny a nekuřáci taky a provozovatelé měli povinnost jasně označit o jakou provozovnu jde. To co je nyní není kompromis, ale pošlapání svobody.

4 0
možnosti

Teď už zbývá jediné......;-D

0 1
možnosti
  • Počet článků 180
  • Celková karma 26,53
  • Průměrná čtenost 1203x
člen Svobodných, strany svobodných občanů