Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Autore, zrušt min. mzdu? V žádném civilizovaném státě toto doslova neexistuje. Buď je a kde není ,tak mají firmy kolektivní smlouvy s odbory o minimálních výdělcích a tarifech. ALe toho se u nás díky slabým vládám a odborům nedočkáme. A to je jedne příklad proč jsou svobodní nevolitelní.

0 1
možnosti
Foto

Minimální mzda neexistuje například v Dánsku nebo ve Švýcarsku.

0 0
možnosti

On je tam ještě jeden problém: sociálně nepřizpůsobiví byty vybydlují a demolují. Za normální tržní cenu jim nikdo soudný bydlení nedá. Stát bytový fond zprivatizoval a města byty v ražimu sociální bydlení nemají. Takže jediné, co zbývá, je "předražená" ubytovna. Je ale fakt tak předražená, když ji majitel musí po těchto nájemnících pracně sanovat? Když je ubytujete v Čunkodomcích, sletí se na vás ochránci lidských práv a rozcupují vás na mraky.

A k úhradám energií: vy byste jimi šetřil, když byste věděl, že to stát zatáhne? Já fakt ne, proč?

1 0
možnosti
Foto

Proto dává smysl nahradit všechny zaopatřovací dávky a příspěvky jedinou dávkou v podobě motivačního příspěvku. Příjemce se potom sám stará o to, na co dá kolik peněz a snaží se z nich mít větší užitek narozdíl od stavu, kdy peníze protekly kolem něj a jemu bylo jedno, kolik jich bylo. Úspora ve státním zaopatřovacím systému by měla být v desítkách miliard korun.

2 0
možnosti

"Ale nás pochod za konec levné práce - byl stejně zdařilý", libovali si v ČSSD. Pouze nechápeme tu, před Lubošem Zaorálkem, kráčející a stále nadávající podivnou družinu ! Co furt ti mladí lékaři mají, se školníky a kuchařkami !? Mají krásné mzdy 18.000 - 15.000 Kč! A ta baba se dvěmi VŠ z Úřadu práce nás dožrala - ta má dokonce 20.000 Kč ! (Znám osobně). C hvála bohu, že vedle šli i ti spokojení - majitelé ubytoven , no alespoň někdo se nás zastal ! ... :-)

0 0
možnosti

Takže nepodmíněný příjem? Ten bastiální nesmysl?

0 2
možnosti
Foto

Pokud bude nepodmíněný příjem razantně nižší než současné dávky, tak je lepší a jednodušší.

0 0
možnosti

To je zajímavé, že kandidujete zrovna v Ústeckém kraji a před volbami jste zjistil, že zdejší pronajímatelé schválně předražují nájem. Kolik ještě dostanou v červnu nazpátek od energetických a teplárenských společností, když předražují fond oprav?

Jak přesně motivační podpora vyřeší problém, že peníze za bydlení dostává pronajímatel - nikoli od nájemce - přímo od státu, protože platba není na úhradu nájemného, ale právě FO a energií.

0 0
možnosti
Foto

- Svobodní to mají v programu dlouhodobě, takže není pravda "před volbami jste zjistil"

- zavedením motivační podpory ostatní dávky skončí, i ty přímo od státu.

4 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS