Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

Moudrá slova! Ale dnes absentuje normální, přirozené myšlení! Naše společnost spěje do jakési virtuální společnosti a důsledky sociálního inženýrství jsou již dnes otřesné. Není to jen ve zdravotnictví, ale ve veškerém podnikání!

Já to nejvíce vnímám ve zdravotnictví. Chceme komunistické zdravotnictví zadarmo, my za něj prakticky nechceme platit, a tak to platí stát z našich zdravotních daní. Naše iluze ideálního zdravotnictví skončí v nedostupnosti kvalitní zdravotní péče bez korupce a protekce. To je již zjevné dnes!

Potřeby pacienta jsou odstaveny na vedlejší kolej! Především jde o potřeby státu, potřeby pojišťoven, ale pacient je odstaven! Proč? Protože výdaje nejsou řízeny pacientem, který by byl úsporný při vydávání svých peněz, ale jsou řízeny státem, na jehož úsporách pacientovi nezáleží! Tím je dán základ krachu komunistického zdravotnictví, který se neodvolatelně blíží.

Bohužel, za tento krach vděčíme nejen komunistům a sociálním demokratům, ale především ODS a TOP 09, které nedokázaly prosazovat pravicové myšlení v přirozených vztazích a občanské svobodě, a které lpěly na falešném sociálním inženýrství!

:-)!!

1 0
možnosti

Pokud jste si nevšiml, se svými věcmi si opravdu neděláme, co chceme. Se svými auty jezdíme podle předpisů, ve svých hospodách dodržujeme hygienické předpisy a se svými puškami střílíme do lidí jen v definovaných situacích. Představy, že na svobodném světě bez regulací, by zvítězila poctivost a zdravý podnikatelský duch, jsou docela naivní. Problém regulací a pravidel je, že jich musí být určitá přesná míra, moc i málo škodí. Jinými slovy bez nich to nejde a s nimi také ne.:-)

1 1
možnosti

To je Vaše levičácké myšlení, ve kterém si nedovede představit fungování normální společnosti postavené na přirozených vztazích, na občanské svobodě a občanské morálce, jejíž překročení se trestá. Tato přirozená společnost funguje na přirozené samoregulaci, které bohužel naši levičáci nevěří. Tu přirozenou samoregulaci popisuje autor článku.

Levičácká společnost postavená na nepřirozených dozorcích, kontrolorech, hlídačích, úřednících a na korupci, nemá budoucnost. To vidíme již dnes! Nejsou lidi na užitečnou práci! Nejsou a nebudou! Chybí lékaři, chybí sestry, chybí učitelé, chybí řidiči autobusů. Nejsou lidi. A nebudou!

:-)

0 0
možnosti

R^Komunisté naopak tvrdí, že abychom byli svobodni, musí nám druzí poskytnout všechny prostředky k tomu, abychom mohli svoje záměry uskutečnit. To už čpí i z hlav neomarxistů táhnoucí EU na východ, ale tento směr neustále podsouvají euroskeptikům. Dokonce je nazývají pravicovými extrémisty. To je taková nálepka, kterou zakrývají skutečný žádoucí pravicový extrém kapitalismu, který je žádoucí pro reformu svobody a skutečné morálky. Jde o skutečný poctivý solidární život.

0 0
možnosti

Trolling! Žonglování se slovy!

Je humorné, když naši levičáci (včetně mnohých odeesáků!) kritizují Evropskou unii z levičáctví. Neomarxisté je nejmodernější nadávka! Fuj!

Nicméně Evropská unie se musí vyhnout levičáckému socialistickému inženýrství, jinak nemá budoucnost! A my bychom udělali dobře, když bychom místo toho našeho prázdného nadávání usilovali o pravicovou stabilizaci Evropské unie!

:-)!!

0 1
možnosti
Foto

Chybička se vloudí, za komunismu nemáte vlastní majetek, ani nevíte, co to je, existuje toliko společný majetek.

2 1
možnosti

Nikoliv!

Radio Jerevan hlásilo: U někoho peníze a majetek budou, u někoho nebudou!

:-)

0 0
možnosti
Foto

Kdo stále vytahuje pomazánkové máslo, není labužník. Nicméně pan autor by měl pohlédnout do lejster o chráněných známkách, o tom, jak musí název odpovídat obsahu atd.

Civilizovaní společnost si vytváří normy, aby každý věděl, kde je hranice jeho svobody a kde už je svoboda někoho jiného.

0 3
možnosti
Foto

Civilizovaná společnost není založena na donucení, ale na dobrovolnosti. Co se týče duševního vlastnictví, tak to je jen a jen státem vynucené privilegium, které zasahuje do majetkových práv ostatních lidí.

0 1
možnosti

To je velmi krátce a srozumitelně řečeno, zbývá vyřešit, jak přesvědčit i zbytek národa a lidičky, kteří by to z titulu své činnosti zajistit...:-/

1 0
možnosti

Těžko v postkomunistické společnosti, která si přirozené vztahy ve svobodě vůbec nedokáže představit! :-)

0 0
možnosti
Foto

Trochu mi vadi proc jste do sve uvahy zahrnul pomazankove maslo? Je to tak proflakla kauza, nehodna rozmluvy na urovni, ze ktere se rekrutuji svobodni. Rovnez i s dalsimi vasemi tvrzenimi se da polemizovat. Napriklad pokud by si chtel soused otevrit restauraci v nasi nove zastavbe v miste, ktere bylo urceno pro vystavbu rodinnych domu, nutne mame prece mi okolo bydlici pravo se vyjadrit. Nebo ne? Takhle se da na jednotlive vase vety reagovat. Zasadni je, ze moje pravo nesmi jine omezovat a naopak. A pak existuji prava na urovni spolecenskeho konsensu. A ty delaji spolecnost kultivovanou spolecnosti.

1 0
možnosti
Foto

Na případu "pomazánkové máslo" je krásně vidět nesmyslnost a absurdita a neobhajitelnost toho, o čem všem stát rozhoduje. Proto jsem ho připomněl. Svobodní si to téma nevymysleli, nepřišli s tím, že má stát zakazovat označení "pomazánkové máslo". Na hloupost tohoto tématu je třeba si stěžovat jinde, tam, kde zastávají stanovisko, že stát musí zakazovat označení "pomazánkové máslo", aby nás ochránil.

Laissez Faire: Jak ceny půdy odstraňují potřebu územního plánování

http://www.nechtenasbyt.cz/jak-ceny-pudy-odstranuji-potrebu-uzemniho-planovani

Existuje právo na život, svobodu a majetek. Všechna to jsou majetková práva, například právo na vlastnictví svého těla a svého života. Nebyla nám udělena vládou nebo státem, existují nezávisle na státu, jsou to práva přirozená a neurčují se společenským konsensem. Určují se na základě rozumu, ne většinového hlasování. Když se většina lidí dohodne, že někoho zabijou, může to být většinové rozhodnutí, ale pořád to bude vražda. Podobně s krádeží, atd.

"Práva na úrovni společenského konsensu" budou obvykle asi taková "práva", která pošlapávají přirozená vlastnická práva a proto žádnými skutečnými právy nejsou, i když tak mohou být označována v různých zákonech a ústavách. Jsou to všechna ta různá pozitivně vymezená "práva na něco", která musí někdo ze svých peněz nedobrovolně (pod hrozbou násilí) zajistit a zaplatit, a tím jsou porušována jeho přirozená práva.

2 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS