Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

„Systém dotací jen podvodně krade všem lidem peníze a přiděluje je podle centrálního plánu jen některým a na jen něco. A prostí lidé si neumí domyslet, že to jsou jejich peníze a ten chleba patrně tu stovku opravdu stojí, jen ji neplatí v obchodě, ale rovnou při výplatním dni. A vzhledem k režijním nákladům dotací nejspíše platí více, než by ten chleba stál skutečně..

Celý systém dotací má jediný cíl: zničit anebo skrýt skutečnou reálnou cenu daného zboží před zákazníkem i výrobci a dodavateli. A pokud použiju ještě jiného termínu: účelem dotací je ta nejzlomyslnější levicová politika, populistické ukrývání reality před zákazníkem za jeho vlastní peníze.“

http://www.svobodny-svet.cz/6899/bez-dotaci-bude-lip.html

0 0
možnosti

Naprostý nesmysl. Jak myslíte, že by český, moravský, slezský zemědělec přežil bez dotací, když dotuje celá Evropa? No jasně, nepřežil. Myslíte, že by bylo dobré všechny potraviny sem dovážet? A co pole? Nechat je zarůst bodlákem?

1 0
možnosti
Foto

Ono se dá o pozemky pečovat i bez dotací. Například místo dotací na posekání trávy mechanizací spotřebovávající dotovanou naftu lze bez dotací posekat trávu například ovcemi, máte z toho pak maso, vlnu, atd.. bez dotací. Podobně jistě lze existovat i v jiných zemědělských činnostech. Socialistické státy EU nemůžou dotovat všechno, protože to je zruinuje.

Jaroslav Bachora: Mám jeden sen

„Český stát přestal dotovat zemědělce a přestal bránit dovozu produkce (i dotované) z jiných zemí, tedy i z EU..“

http://www.nechtenasbyt.cz/mam-jeden-sen/

1 0
možnosti

Dotace jsou zbrani politickou. To, ze narusuji ekonomickou stabilitu, to je jen jeden dusledek. Ukazuji take spatnou organizaci toho, kde ty dotace se vyplaci. Pro politika je snazsi dodat penize (ty nase penize) do "diry" kterou politik by mel spravit. Proto byl do funkce dosazen (zvolen).

Hledani vinika v podnikatelske sfere, je ukazkou, jak dalece se dotacni politika dostala. Jejich chamtivost je dusledkem politickych rozhodnuti.

1 0
možnosti
Foto

Principiálně byste měl pravdu, kdyby naprosto svobodná ekonomika neskončila už kolem roku 1900 v oligopolistických a monopolistických strukturách. Ty začaly až mafiánským způsobem ovládat státy a vyvolávat války apod.. V naší zvrhlé ekonomice navíc berou dotace obrovské firmy, které často podnikají jenom proto, by na dotace dosáhly. Dotace přitom měly přispívat k udržení zdravé a dynamické velikostní struktuře podnikatelské sféry (takže dotace jenom pro malé a začínající, by se vůči velkým vůbec udržely a prosadily) a sociálnímu smíru, neboť měl prospívat střední třídě. Tento zřetel je u nás úplně potlačený a naše společnost nabývá latinskoamerických rysů.

1 0
možnosti
Foto

jak pro koho jak pro koho

0 0
možnosti

Souhlasím a ještě k tomu bych rozpustil senát a další zbytečné výdaje by našly účelné využití....

1 1
možnosti
Foto

Náklady na senát jsou vzhledem k jeho korekční funkci naprosto směšné (celoroční výdaje na senát rovnají se starobním důchodům na méně než jeden den) a ostatně do debaty o dotacích vůbec nepatří. To už byste měl začít u prezidenta, obývajícího zcela zbytečně největší prezidentský komplex na světě.

1 0
možnosti

Zdotovaných pohledů, je nekonečné množství! - např. = Důchodci jsou skutečný a stále reálnější segment vlivu - (Na cokoliv). Od služeb - po % preferencí. Pak stejně sranda, viz. Slevy na přepravu. (Nic proti důchodcům, příklad - dotací do již zdotované, veřejné služby) ...

Mělo by reálně zaznít : "Óó, děkujeme ti důchodče, že jsi nás jako Vládu, (kteroukoliv), ještě nezdefenestroval ! Obětoval jsi nám 50% svého pracovního života a pak - Ani na vlak nemáš! Přijmi tedy náš velkorysý milodar" ! Tak ti bude líp:-)

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS