Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Máte pravdu a druhá věc je, že není nikde psáno, že by podnebí mělo být pořád stejné, protože se mění odjakživa a vždycky to bylo tak, že se lidé přizpůsobili. Socialisti plýtvají penězi na jeho udržení, naopak kapitalismus zajišťuje získání zdrojů, které budou sloužit k přizpůsobení, ale bavte se s voly o dortíčku, když víte, že jedí seno. :-(

2 0
možnosti

Souhlasím.

Jestli se někdy nějaký systém ukázal býti životaschopným, byl to kapitalismus.

''Kde je svoboda, tam je prosperita.'' - toto by si měli lidé uvědomit.

4 0
možnosti

Výborně napsáno. Karma.

4 0
možnosti

Mě je z vás úplně zle. Hovoří se tu o možném lidském vyhynutí a vy se budete hádat, jestli za to může pravice, nebo levice. Kapitalismus potřebuje těch 5% lidí, kteří vlastní 95% světového kapitálu. Ty potřebují systém vydělej, nakup, plýtvej, vyhoď. Systém, který nás zničí. Dejte bakterie do Petryho misky, dopřejte jim vše k populačnímu růstu a uvidíte, že nakonec umřou ve vlastní hromadě výkalů.

2 8
možnosti
Foto

To, že je vám ze svobody špatně a že také nechápete co je to kapitalismus a jak odstraňuje chudobu a bídu světa, je způsobeno kolektivistickými schématy, kterým věříte.

9 0
možnosti

Ne, může za to lenost člověka požadující svůj komfort. Tedy i vy i já.

0 2
možnosti
Foto

Lenost člověka byla odjakživa hnacím motorem, nebýt lenosti člověčí, nejspíš jsme ještě na stromech.

3 0
možnosti

Klid pane Pilci, nebojte se, všichni ti vámi proklínaní socialisté a zelení aktivisté jsou od sklepa až na půdu vlastně kapitalisté jak hrom, protože si vydupali na ostatních svoje neziskovky, dotace, teplá místečka, nic neřešící paragrafy a buzerující zákony, minuty slávy v médiích, a to vše formou přeřvání ostatních a ostrých loktů, tak to váš milovaný kapitalismus přece káže.

Je to těžké. Na jedné straně zelení fanatici a na druhé lidé jako vy.

2 0
možnosti
Foto

Ale ale, taková neznalost!

Tak třeba:

Jak fungují dotace? Naprosto dokonalé okrádání lidí.

https://pilc.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=498708

Dotační systém snižuje naši životní úroveň

https://pilc.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=670958

Pokrytectví unijních dotačníků

https://pilc.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=697162

Bez dotací bude líp

https://pilc.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=680188

0 0
možnosti
Foto

No jo, ale v r. 1967, v éře hlubokého socialismu, dosahovala teplota v Česku v červenci 30 stupňů, k tomu kůrovec a větrné polomy a samozřejmě na jih od nás ještě tepleji (srdéčka Vídeňanů kolabovala jak na běžícím pásu), tak dnes v éře globálního kapitalismu jenom v Česku dosahovala teplota v loňském létě tak 35 stupňů.

A to prosím byla tehdy zveřejněna tehdy prognóza, jak se během desetiletí ponoří celá zeměkoule do smogové mlhy. A díky čemu se tato prognóza nenaplnila?

0 0
možnosti

Nevím, ale například včera jsem byl v supermarketu , kde měli čerstvé jahody - jasně - máme svobodu a každý si může koupit co chce, ale skutečně má smysl tahat jahody ze 4000 km vzdáleného Maroka ? Z ekologického hlediska je to nesmysl 8-o

Stejně tak další tisíce kamionů, které převáží nesmysly, které bychom mohli vypěstovat nebo vyrobit tady !

4 1
možnosti

Pokud si to někdo koupí, tak to smysl má. Podle mne tedy chutnají jako navoněná umělá hmota a raději si počkám na ty čerstvé ze zahrady.

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS