Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Současná hysterie je neuvěřitelná. Zejména když si uvědomíme, že třeba Amerika byla v roce 1928 v obrovské akciové bublině, totéž byla dot.com. Subprime crisis zase byla vyvolána hromadou špatných úvěrů. Hysterie kolem corona viru je způsobena několika tisíci zemřelými v Itálii.

Přitom i v té Itálii umírá současně několikanásobně více lidí na jiné nemoci nebo kvůli tomu, že poblázněný systém jim zablokoval řádnou lékařskou péči.

U nás zeřemli tři lidé. Každý den u nás umírá průměrně třista lidí. Dokud dlouhodobě a významně nebude překračován tento ukazatel, nic neospravedlňuje stamiliardové ztráty, tím méně změnu našeho liberálního systému.

0 0
možnosti

J44a68n 81R62á54ž

24. 3. 2020 13:09

Nedovolil bych si dnes predikovat, jak bude vypadat moudrá politiky vlády ve světle skutečností, které nastanou za nějakých pět-šest měsíců a už vůbec ne, jak bude vypadat "moudrá" politika nejenom naší vlády příští rok.

Už jsem někde četl úvahy z Německa, že možná nevyhnutně nastane znárodnění strategických podniků zajišťujících chod státu a zmrazení volnosti v nakládání se zisky u vybraných podniků. Nedají se podobné úvahy považovat za jednání vlády v souladu se zásadami svobodného podnikání, ale tato krize určí poněkud jiné mantinely pro podnikání, než na jaké jsme byli zvyklí, ač se to mnohým moc líbit nebude. Globální hospodářská krize si to ale vyžádá.

Jsem velmi(!) zvědav, zda po krizi evropské politické spektrum ovládnou pragmatičtí autoritáři nebo idealističtí snílkové, kteří budou chtít situace využít ke splnění svých ekologicko socialistických snů o sociálně rovné společnosti žijící v "zeleném" světě..

0 0
možnosti
Foto

Evropské (české, moravské, německé) politické spektrum vždy ovládnou ti, kdo získají většinu hlasů. Většina hlasů šílí nad každým dalším mrtvým z Corona viru v televizi.

0 0
možnosti
Foto

To se snad někdo jen špatně vyjádřil. Vývoz dvakrát zdaněných peněz by politiku snad mrzet neměl. Jen kdyby jich letos bylo. Spíš lze čekat, že nebudou.

0 0
možnosti
Foto

"Dočasné zastavení vyplácení dividend do zahraničí." -- Přímo z webu ODS. Formulace o zákazu vývozu dividend, či o odkladu výplat dividend, se objevila v několika médiích včetně idnes.cz.

0 0
možnosti

Ten návrh je totální hlupotina a u ODS mne to zvlášť mrzí. Asi si chtějí nahonit politické body u krompáčů z kolbenek, ale tohle je fakt trapné.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS