Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Souhlasím principiálně i prakticky. Sám jsem si před pěti lety nechal na radu dealera dát do nového vozu za příplatek radio s DAB. Nikdy jsem je za pět let nevyužil. Zbožná přání rádoby proroků jsou jedna věc a klikaté cesty života jsou věc druhá.

0 0
možnosti

No, nasmal jsem se. Ti svobodni meli snad i tu svobodu nechodit do skoly. ;-D;-D;-D

1 1
možnosti
Foto

Ono to vypadá, že do školy opravdu nechodili. Ale může na to mít škola vliv?

0 1
možnosti

Je to jen technická norma, není to od nějaké cizí zlé EU, je to od naší EU - jsme její součástí a podílíme se na rozhodování.

1 0
možnosti

Brusel;-D;-D;-D,ako to skutočne funguje v EU.

napr Ekodizajn (česky Brusel zakázal kanvíce, vysavače;-D;-D;-D...)

Návrh zákona vznikol v roku 2008,

v 10. mesiaci 2008 ho schvaľoval Európsky hospodársky a sociálny výbor, bol schválený 113 hlasmi, jeden hlas sa zdržal. schvaľovali ho aj českí zamestnávatelia (manažéri výroby dotknutých spotrebičov) odborári (dohliadali na možnosť zníženia zamestnanosti), nikto nebol proti!

V 12. mesiaci 2008 je návrh smernice na rokovaní Rady. Sedia tam českí ministri dopravy, hospodárstva. Nikto nebol proti.

Stačil jediný hlas proti a zákon by bol navždy zabudnutý.

Text ide ďalej. Znenie sa prerokúva vo výboroch Európskeho parlamentu. Možnosť vstupovať doň majú aj českí poslanci, volení českými voličmi.

V 4. mesiaci 2009 návrh schvaľuje plénum v Štrasburgu. Všetci prítomní českí poslanci sú za.

V diskusii k návrhu vystupuje s podporou aj poslanec Kamall. To je ten, ktorý o sedem rokov neskôr podporí vystúpenie Veľkej Británie z EÚ, pretože príliš zasahuje do života občanov.;-D;-D;-D

0 0
možnosti

29.12.2010 vstupuje zákon o Ekodizajne do platnosti, a ihneď množstvo blogerov píše, čo všetko nám Brusel nariaďuje.;-D;-D;-D

0 0
možnosti
Foto

A smí být to radio ohnuté?

Vůbec, mít dnes auto je pro zlost. Musí mít volant, světla, brzdy, pásy, airbagy, opěrku hlavy, zpětné zrcátko, blinkry - a největší svinstvo jsou SPZ! A dveře! A rezervu, mlhovku!

A televizor s příjmem DVB T-2 máte? A umí to příjem kódování H256?

Naštěstí pro Vás TV bez tohohle unijního šmejdu také jde koupit a nikdo to nezakazuje. Ale bude vám to jen chytat - prach. :-P

0 5
možnosti
Foto

Tady nejde o to, jestli je to výhodné, nebo jestli je to super věc. Tady jde o to, že až to nařídím bude to muset poslechnout každý výrobce.

7 0
možnosti
Foto

K31a45r92e81l 82C90a35c10h

22. 12. 2020 13:43

EU je obrovský moloch. Je tam za neskutečné platy zaměstnáno neskutečné množství úředníků v různých komisích a podkomisích pro kdejakou hovadinu. Tito lidé musí vyvíjet nějakou činnost, aby obhájili důležitost své existence. A toto jsou výsledky jejich práce. Nová a nová zbytečná nařízení a vytváření šablon na kde co. Jsem asi pesimista, ale když sleduji jak se vyvíjí to, k čemu jsme se přidali, zdá se, že lépe již bylo a heslo vládní strany se naplňovat nebude. Ledaže bychom následovali Brity. Že by totiž šlo opravit to, co si ti lidé za léta pro sebe vybudovali, již nevěřím.

11 0
možnosti

Vazeny pane, nemate pravdu jako kdysi stranicky tisk. Klidne si muzete koupit auto bez radia. Zadna EU smernice nikomu nenarizuje koupit si auto s radiem. take si za nej (Skodu nevyjimaje) musite priplatit.

0 4
možnosti
Foto

Pokud chcete mít v novém automobilu autorádio nainstalované už od výrobce, v tom případě podle nově platného nařízení musí být toto rádio vybaveno příjmem DAB.

Nařízení zakázalo možnost výrobci do auta nainstalovat rádio bez DAB a tím pádem spotřebitel si nesmí tuto možnost zvolit.

9 0
možnosti

Pokud by EU zajistila 100% pokrytí signálem DAB, bylo by mi to celkem jedno. Já jsem v dobré víře, že naše město je na dohled silného vysílače, zakoupil domácí rádio s příjmem DAB, abych posléze zjistil, že u nás signál není. Přitom nejsme žádné "Kančí hory". Ještě že to rádio mělo i příjem FM, jinak bych ho mohl vyhodit.

2 0
možnosti

EU určitě u nás nebude zajišťovat pokrytí. Od toho je ČTÚ, které u nás přiděluje frekvence.

A bohužel, přechod na DAB, čili do VHF pásma, které je na něj určeno a je volné, u nás na rozdíl od DVB-T2 tak trochu ustrnul na mrtvém bodě. A na vině je především politická neschopnost předložit po vzoru televize a TPP nějakou koncepci kterou se budou všichni řídit. Soukromá rádia samotná (s čestnou výjimkou jihočeského Samsonu) tento přechod totiž spíše blokují, takže bez ní se budeme bohužel asi donekonečna plácat v tom přeplácaném FM.

Doporučuji přečíst tento článek, je v něm o současné neradostné situaci u nás úplně vše:

https://www.televizniweb.cz/2020/12/roky-ztratoveho-provozu-digitalnich-siti-dab-pro-komercni-radia-a-vidina-ze-by-stat-neco-podnikl-v-nedohlednu/

0 0
možnosti
Foto

Aha, Svobodní....myslíte, že s takovou agitkou přesvědčíte víc než 1 procento voličů...?:-) Dost lidí dnes má úplně jiné starosti....

2 7
možnosti

Pokud hodnotíte všechno podle toho, kolik voličů kdo přesvědčil, pak byste tedy měl Zemana považovat za vynikajícího prezidenta. On totiž už čtyřikrát vyhrál přímé volby o obsazení funkce prezidenta republiky. Dvě kola vyhrál v roce 2013 a dvě kola vyhrál v roce 2018.

Přesto se domnívám, že vy Zemana za dobrého prezidenta nepovažujete.

Máte na takový názor bezpochyby právo, ale v tom případě byste měl uznat, že neplatí přímá úměra mezi počtem voličů a kvaliatou té či oné myšlenky nebé té či oné osobnosti.

Ono to je dost divné, když se v případě Svobodných oháníte nízkým procentem hlasů a v případě Zemana ke stejnému kritériu nepřihlížíte.

8 0
možnosti
Foto

To jsou tedy starosti....;-) Ovšem v "boji" proti zlé EU se hodí už asi vše....

1 11
možnosti

M22a24r75t34i98n 13Š45u30l87c

22. 12. 2020 12:15

A vy si myslíte, že je to o tomto konkrétním nařízení? Že je to o digitálním rádiu?

Ne, je to o principech.. a tohle jen dokumentuje kam až zasahuje centrální řízení (v podstatě snaha o sofistikovanější "centrální plánování" ), což je pochopitelně na úkor podnikatelských i občanských svobod.

12 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS