Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zajimalo by me Jindrichu, o kolik se Vam zivotni uroven snizila za dobu dotacniho systemu. A dovoluji si Vas upozornit, ze Vase zivotni uroven neni nase. Kazdy ma pouze svoji vlastni.

1 1
možnosti
Foto

Těžko vypočítat rozdíl mezi tím, co je, a tím, co mohlo být, ale není. Víme jenom, že naše životní úroveň je nižší, než jaká mohla být.

Čím větší zdanění a čím větší dotace, tím větší narušení cenového systému a ekonomické kalkulace.

„Proč socialismus nefungoval a fungovat nebude? Kvůli tzv. problému ekonomické kalkulace, respektive nemožnosti ekonomické kalkulace v socialismu. ..Ekonomická kalkulace je tím konečným hřebíkem do rakve tohoto populárního společenského uspořádání.“ -- článek Opomíjená ekonomická kalkulace (na webu mises cz)

3 0
možnosti

Vyborne, mimorande vystizne shrnuti. Diky a karma.

1 0
možnosti

Od roku 2004 do konce roku 2017 přiteklo z Evropské unie do České republiky 1,2 bilionu korun, což představuje jeden roční státní rozpočet. Za stejné období jsme do EU poslali 516 miliard, takže čistý příjem je 700 miliard.

Dotace z EU nešly jen na Čapí hnízda, ale především tam, kde peníze zoufale chyběly - díky jim si mohly stovky obcí vybudovat vodovod a kanalizaci, postavily se za ně čističky odpadních vod, v městech se za ně rekonstruovala vodohospodářská infrastruktura, opravovaly se kulturní památky, komunikace, budovaly se za tyto peníze zařízení pro seniory, opravovaly se nemocnice... etc. etc.

A že se část peněz z těchto dotací dostala do kapes, do nichž nepatřila? To je především vinou těch, kteří nesou odpovědnost za fungování kontrolních mechanismů. Jen naivní člověk si může myslet, že když nebudou dotace z EU, že nebude z čeho krást. Ti, kteří tyto choutky mají, si najdou jiné zdroje, to není věc EU, ale morálky naší společnosti.

1 1
možnosti

Kazdy mesic to vidim na svych cestach. Opravene ulice a chodniky, nova kanalizace a vodovody a u toho skromna cedulka, 60% prispela EU, 20% ministerstvo zivotniho prostredi a zbylych 20 % uhradila obec sama.

1 0
možnosti

Je to pořád dokola. Jakmile si nějaký potentát, či samozvaná skupinka takových usmyslí, že bude řídit dějiny, dříve či později od těch dějin dostane přes držku.

Vývoj jde totiž nejrychleji kupředu tehdy, pokud se ho nesnažíme usměrňovat. Takže ano, nějaká forma spolupráce Evropských států je nutná, bez té nás jiné mocnosti smetou a ne, současný sytém EU, vyrovnávání formou dotací je nefunkční a píše vše brzdí.

Zavrhnout spolupráci Evropy je sebevražda, navrhněte něco, co by fungovalo.

0 0
možnosti
Foto

máte pravdu, jde o darebácký systém, z kterého profitují jen byrokratické struktury a finanční oligarchové

1 3
možnosti
Foto

například Babišův AgrofertR^

5 0
možnosti

R^

Samozřejmě! Nejvíc mne však mrzí politici ODS a TOP 09, kteří dávají přednost právě tomu sociálnímu inženýrství před svobodnými, přirozenými vztahy! A navíc nám lžou, že to v našem postkomunistickém Česku pravicově řešit nelze!

:-)

1 2
možnosti

Škoda, že projevíte jen nesouhlas mínusy, ale nesdělíte, v čem je moje osobní zkušenost podle vás falešná!

Byl to Tomáš Julínek, který mne upozorňoval, že pravicová politika v Česku není průchodná. Tak, když neměl na zdravotnictví peníze, tak to řešil pseudopravicově doplatky pacienta, které šly převážně na platy Pro tuto stabilizaci zdravotní péče přišla ODS o hlasy úsilím Davida Ratha, aby pak vítězná ČSSD ze zdravotnictví odejmula asi pět miliard korun a ničím je nenahradila. Ať žije kulišák exministr Ludvík z ČSSD! :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 180
  • Celková karma 26,53
  • Průměrná čtenost 1203x
člen Svobodných, strany svobodných občanů