Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

Tak ČT 24 se těší na konkurenci CNN Prima News. :-) Jako kdo bude rychlejší při přebírání zpráv ze CNN Internacional?

0 0
možnosti
Foto

Soukromé TV se financují z reklamy, za tu cenu pro diváky, že je otravují nekonečnými kreténskými reklamami a programy na vymývání mozků.

Veřejnoprávní TV (ale také veřejnoprávní rozhlas a tisk) by neměla podléhat partajím z poslanecké Sněmovny, ale nové, čtvrté ústavní moci - moci informační, která by měla vlastní kapitolu ve státním rozpočtu a dosavadní poplatky občanů by byly zrušeny. Pravdivé informace a kvalitní zábavní a vzdělávací programy musí být veřejnou službou, na kterou mají občané v demokratickém státě právo.

1 0
možnosti
DR

Něco se mi plete že pokus platit veřejnoprávní TV ze státního rozpočtu už v nedávné minulosti kdosi v Evropě zkusil a moc slavně to nedopadlo.

2 0
možnosti
JL

Tento monopol, pane Pilci, je nutny pro vladni system v kterem zijete. Vsechny DIKTATY statni spravy jsou pozustatky minuleho obdobi. Obcane ani nevidi jejich podstatu. Tento diktat v monopolnim strukture ceske televize a rozhlasu je tou primou ukazkou.

Cesky obcan se jeste nezmenil v nove republice. Je stale drzen silou statniho aparatu, ktery mu nedava moznost mysleni SVOBODNEHO cloveka,Tento monopol je v popredi teto sily. Mocenska elita ji neda jen tak lehce. Mnozstvi idiotu je bude jeste podporovat.

1 0
možnosti
DR

Je to sice všechno moc krásné a věřím že pro někoho i strašně líbivé, nicméně dosud nevím o nikom kdo by placení koncesí někde zrušil. Jinými slovy, zatím nikdo nic lepšího nevymyslel.

2 1
možnosti
Foto

Takto kdysi někteří lidé obhajovali i otroctví.

4 0
možnosti
JK

Člověk takhle vymyslí nějaký ten novotvar jako nálepku, propaguje ho všude možně (Parlamentnilisty, pravyprostor, vlasteneckenoviny,...), a ono nic, neujme se to a neujme. Zkuste hradního hlásného troubu, tomu se ujme všechno, nebo to chce jinou omáčku okolo, selektivní očerňování médií, hlavně z vašeho mentálního okruhu, je už zprofanované.

0 1
možnosti
Foto

Ale ujme, jen to chce čas. Lidé se do nekonečna olupovat nenechají.

0 0
možnosti
JM

Amen. K čemu veřejnoprávní TV / rozhlas, vždyť veřejnoprávní noviny taky nemáme.

Někteří politici tvrdí, že veřejnoprávní média mít musíme kvůli EU, ale není to pravda. V Řecku veřejnoprávní TV zrušili, pravda z důvodu výdajových škrtů, ale jde to.

Čekal bych, že takového tématu se chytnou piráti, mají k tomu programově asi nejblíž. Ale ti mají nejspíš starosti víc nalevo.

2 0
možnosti
VF

Vydírání koncesionářských poplatků je v principu daň, ze které obě takzvaná veřejnoprávní media ( Česká televize, Český rozhlas ) vypučela do podoby neprůhledných molochů živících armády parazitů a hlasatelů jediné správné víry. Tato katastrofa je, zdá se, neřešitelným začarovaným kruhem. Zrušení veřejných medií povede k dalšímu výronu idiotských reklam a dalším záplavám bulvárních paskvilů. Možná by bylo řešením udělat z televize a rozhlasu jednu jedinou, státem tvrdě řízenou, rozpočtovku s minimalistickým rozpočtem, omezenou pouze na zpravodajství. To je však, vzhledem k současnému stavu, jen nereálná fantazie. Existence molochů televize a rozhlasu totiž vyhovuje širokému spektru parazitů jak z politické tak kulturně-umělecké sféry, jinak řečeno, kapři si sami rybník nevypustí. Proto zastávám názor, že pokud se radikálně nezmění politické rozložení, budou nás veřejnoprávní media vydírat dál.

5 0
možnosti
JK

Ano je to ta nejtransparentnější daň ze všech, víte na co je určena a kolik to dělá. Proto se taky dobře proti ní brojí. Představte si, že by to bylo stejně s finančními úřady a vybírala by se daň určená přímo na jejich provoz a navíc mají příjmy z poplatků kolků a jiné. To by lidi mávali papírem od inkasa a nadávali na ně a možná i právem. To by bylo doporučení jak těm "parazitům" okrouhat rozpočet, zminimalizovat (vašimi slovy).

1 0
možnosti
VP

Ono by to spíš mělo být za dvacku a mít jen základní zpravodajství a poučné pořady. Autor nějak nebere v potaz,že ty naše veřejnoprávní v době jakýchkoliv pohrom poskytují informace a rady na úkor vysílání.

1 0
možnosti
  • Počet článků 180
  • Celková karma 26,65
  • Průměrná čtenost 1203x
člen Svobodných, strany svobodných občanů