Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J62o37s95e67f 97P63o23t95r

6. 5. 2019 18:51

Oba dva problémy, které zmiňujete, minulé i současné zaostávání za našimi západnímu sousedy a rozkrádání dotací a daní, mají pouze a jen jednu příčinu a to morální stav. Odstranili jsme reálný socialismus, ale jeho morální výdobytky jsou tvrdě zapuštěny v mozcích obyvatel ČR. "Kdo nekrade, okrádá rodinu" je daleko nejrozšířenější názor. Na druhé straně můžeme jim, těm socialistickým politrukům děkovat, že jsme nejvíc ateistický národ.

Ano, jedenou k nám, k zaostalé ateistické enklávě, budou jezdit asijští turisté, jako k jedné z atrakcí na jejich cestě po Evropě.

0 0
možnosti
Foto

Příčina, pane Potre, je ta, že nějaké dotace vůbec jsou, to ostatní je až následek. Ale souhlasím s vámi, že většinu si děláme sami. Poučeni komunismem a špatnou zkušeností s nimi, jsme je měli odmítnout. Dotování kdečeho tzv. "evropskými penězi" nás dostává do závislosti a přesvědčení, že bez evropských peněz zde nelze postavit nic. Bohužel na to většina lidí skočila, jedni z naivity, druzí z vypočítavosti.

2 0
možnosti
Foto

Copak, on někdo na Ústecku začal znárodňovat? Přece hlavním rysem socialismu je společné (státní) vlastnictví výrobních prostředků! :-P

0 1
možnosti
Foto

Různí národní i mezinárodní socialisté postupně znárodňují, zestátňují. Vlastnictví znamená možnost nakládat s majetkem podle rozhodnutí majitele. Socialisté prostřednictvím různých regulací (i zvyšováním berní) postupně přebírají kontrolu nad ekonomikou, nad všemi účastníky v ekonomice. Dotací je všude plno, dotace jsou jeden z prostředků, jak ovládnout ekonomiku, jak zničit kapitalismus. Pro všechny socialisty je hrůza, když se lidé mohou rozhodovat sami, když lidé mohou nakládat se svým majetkem, když lidé mohou nakládat se svými penězi podle svého rozhodnutí. Proto socialisté na lidi uvalují různé berně, regulace a všemožně se snaží regulovat a řídit ekonomiku.

2 0
možnosti
  • Počet článků 180
  • Celková karma 26,65
  • Průměrná čtenost 1203x
člen Svobodných, strany svobodných občanů