Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Copak, on někdo na Ústecku začal znárodňovat? Přece hlavním rysem socialismu je společné (státní) vlastnictví výrobních prostředků! :-P

0 1
možnosti
Foto

Různí národní i mezinárodní socialisté postupně znárodňují, zestátňují. Vlastnictví znamená možnost nakládat s majetkem podle rozhodnutí majitele. Socialisté prostřednictvím různých regulací (i zvyšováním berní) postupně přebírají kontrolu nad ekonomikou, nad všemi účastníky v ekonomice. Dotací je všude plno, dotace jsou jeden z prostředků, jak ovládnout ekonomiku, jak zničit kapitalismus. Pro všechny socialisty je hrůza, když se lidé mohou rozhodovat sami, když lidé mohou nakládat se svým majetkem, když lidé mohou nakládat se svými penězi podle svého rozhodnutí. Proto socialisté na lidi uvalují různé berně, regulace a všemožně se snaží regulovat a řídit ekonomiku.

2 0
možnosti
Foto

A nějaké konkrétní znárodnění u nás tu můžete uvést?

Jinak v něčem máte pravdu, Hrad i vláda obsahuje více socialistů, než by bylo zdravé.

0 0
možnosti
Foto

Jsou to všechna politická rozhodnutí, kdy socialisté z pozice vládnoucí moci vyhrožují sankcemi a útočným násilím všem, kdo se vládcům nepodřídí. Například zákazem kouření v restauracích došlo k částečnému zestátnění hospod. Socialisté postupně přebírají kontrolu. Místo soukromého vlastnictví (řízení) výrobních prostředků se postupně stále více prosazuje státní (krajské, obecní) vlastnictví (řízení) výrobních prostředků. Nebo třeba zákazem prodeje ve velkých prodejnách o některých svátcích došlo k částečnému zestátnění těchto prodejen. A tisíc dalších konkrétních případů. Kraj se třeba nedohodl s firmou, která provozuje autobusovou dopravu. Socialisté se asi nechtěli dohodnout, aby mohli zřídit vlastní krajskou dopravní společnost. Opět další řízení výrobních prostředků z pozice vládnoucí (státní) moci. Založili dokonce i filmovou kancelář, PR agendu, která za peníze daňových poplatníků propaguje cosi. Věnují se reklamě pro podporu turistického ruchu. A konkurují si tak s ostatními kraji, které vyhazují peníze daňových poplatníků stejným způsobem. Existuje krajská turistická mapa oslavující krajský dotační socialismus, kde jsou zvýrazněné různé turistické atrakce a možnosti ubytování, všechny bez výjimky dotované. V této mapě nejsou takto zvýrazněny nedotované, na svobodném tržním principu fungující firmy. Socialisté pracují na zničení kapitalismu.

1 0
možnosti
Foto

Ale konkrétního nic.

0 0
možnosti
  • Počet článků 180
  • Celková karma 26,65
  • Průměrná čtenost 1203x
člen Svobodných, strany svobodných občanů