Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Naučit se číst podléhá těm samým motivacím a metodám jako naučit se mluvit. Není třeba násilí, aby se to kdokoliv naučil. Mozek lidských bytostí je zvláštní a potřebuje vjemy a potřebuje analyzovat a dedukovat a vždy pozná tu správnou chvíli, kdy je připraven na nové poznatky a nové složitosti. V tu správnou chvíli dovede nasávat informace jak houba a také si je dovede zafixovat do dlouhodobé paměti. Proto je žádoucí nechat se touto vrozenou schopností vést.

0 0
možnosti
JP

Je vidět, že jste nebyl na exkurzi ve zvláštní škole. Tam se děti nenaučí číst, ani když to do nich tlačíte horem dolem. Zato kouřit, chlastat pivo s rumem a souložit, to umí už v 6 letech. Kdybyste tam tak půl roku pracoval, možná byste přišel o spoustu iluzí o svobodném učení. Na spoustu lidí musí být bič, aby se něčemu naučili a aby vůbec pracovali a neváleli se na sociálních dávkách.

0 0
možnosti
Foto

Jak vysvětlíte, že se můj synovec ve 4 letech naučil sám číst? Ani se nepochlubil a přišli jsme na to až když jsme ho "načapali" s baterkou a knížkou pod peřinou :-)

0 0
možnosti
ZH

Psal jsem to výše: "K tomu potřebuje nějakého učitele (třeba rodič) - až na výjimky."

0 0
možnosti
  • Počet článků 180
  • Celková karma 26,65
  • Průměrná čtenost 1203x
člen Svobodných, strany svobodných občanů