Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zrušení povinnosti chodit do státní školy je nutností. Tuto povinnost u nás zavedla kdysi cizí panovnice. Dnes nic takového nepotřebujeme!

A kdo si myslí, že lidé přestanou chodit do školy, ať se rozhlédne kolem sebe.

I když je, například, maturita nepovinná, většina žáků ji dobrovolně podstupuje.

1 0
možnosti
Foto

Dobrovolnost přináší prosperitu, donucení přináší chudobu. Já chci žít ve svobodné a bohaté společnosti. Je to pro mě výhodné. Jak to vidíte vy?

Státní intervence do podnikání a trhu práce zaměstnancům zhoršují podmínky a snižují mzdu (Opět o svátku zavřené obchody)

https://pilc.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=713253

Regulace podnikání a trhu práce zaměstnancům snižuje mzdu

https://pilc.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=646662

2 0
možnosti

tu školačku : vyloučit ze školy, trojka z chování a na prázdniny pasťák....

přihlížejícím a podporujícím spolužákům- dvojky z chování a podmínečné vyloučení....

0 0
možnosti
Foto

To ovšem není systémové řešení.

Samozřejmě tu agresivní holčinu je potřeba potrestat. Na druhou stranu se ona jenom bránila proti násilnému držení ve škole.

1 0
možnosti

J39a62k20u44b 28H75o43z65a

21. 5. 2019 8:37

Můžete zvážit ještě něco. Dříve se povinná docházka až tak neřešila a mnozí z lidí, především na vesnicích, nedokončili ani základní školu. Věřte mi, že u nás na vesnici je to znát ještě dnes.

0 0
možnosti
Foto

Naprosto zásadní otázka zní, jak vůbec může někdo tvrdit, že žijeme ve svobodné společnosti, když je rodičům bráněno rozhodovat o hodnotách, ke kterým jejich děti budou a zejména nebudou vedeny.

5 2
možnosti

No... Jeden učitel ze zvláštní školy - pardon, dneska se to tak už nesmí říkat, ale já si nějak na ten správný termín nevzpomenu :-) - po mnohaletých zkušenostech prohlásil, že tam jsou vesměs nevzdělatelní lidé a ta škola je pouze oddálením doby, než se její "absolventi" vrhnou na dráhu profesionální kriminality plným časem. Z toho lze vyvodit jeden dost smutný závěr - bez povinné školní docházky by se jistě některým dařilo získat lepší vzdělání, prudce by však narostla masa lidí, kteří ten zájem nemají a prostě by se nevzdělali. Tedy pokud do vzdělání nepočítáme krádeže a další kriminalitu.

Soráč, ale svoboda je do značné míry iluze. Vaše geny produkují určité hormony, které vás tlačí do jistých situací. Mnoho lidí je tak tlačeno do režimu co nejvíce muziky za co nejméně peněz - tedy k lenosti. U děcek je to velmi dobře pozorovatelné, protože ty ještě neumí svou lenost maskovat tak dobře, jako dospělí.

3 0
možnosti

J77i65ř89í 51P24l64í39v41a

20. 5. 2019 19:36

Povinná škola kazí děti. Kde je dobrovolnost, kde je možnost prostě odejít, tam není možná šikana a tam není důvod k násilí. Povinná školní docházka je zlo.

4 3
možnosti
Foto

Něco podobného je povinná četba. Jen co jsem se naučil číst, četl jsem tempem jedna kniha denně. Povinné četbě jsem se vyhýbal jak čert kříži, právě proto, že byla povinná. V logice dítěte tím pádem bezcenná. Protože být hodnotná, tak nás přece nikdo nepotřebuje nutit tyto knihy číst. Teprve později jsem pochopil svůj omyl.

3 0
možnosti

Opomíjíte jednu věc: státní školství bylo koncipováno tak, aby absolventi mohli být užiteční pro společnost, aby pro ni (a pro sebe) mohli a uměli pracovat. A to je třeba zachovat navzdory "právům" nepracovitých, nenadaných a nevychovaných.

5 0
možnosti
Foto

Státní školství vzniklo na popud armády, která si stěžovala že odvedenci neuznávají vynucenou autoritu. To je prapůvod povinné školní docházky. Tedy nikoli vzdělanost, ale poslušnost.

1 1
možnosti

J46i45ř22í 33F86o43g39e69l

20. 5. 2019 18:22

Ani se nedivím, že Svobodní u voleb opět pohoří.

S takovými názory a politiky není divu. I když, na vás to povinné vzdělávání opravdu stopu zanechalo.:-P

11 0
možnosti
Foto

Ani bych neřekl, že autor je produktem násilného vzdělávání, protože se dokázal z toho začarovaného kruhu posunout směrem k dobrovolnosti, směrem ke svobodě.

3 0
možnosti
  • Počet článků 180
  • Celková karma 26,53
  • Průměrná čtenost 1203x
člen Svobodných, strany svobodných občanů