Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J47i64ř37í 80H71a29n89s

3. 5. 2013 15:26

Z o u f a l ý  P i l c i !?

0 0
možnosti

Není náhodou regulace čehokoliv komunismus? Není komunismem i regulace dopravy - tedy předpis, že se chodí a jezdí vpravo (na silnicích bez chodníků pak chodí vlevo)?  Není komunismem regulace osvětlení vozu? 

   Není komunismem celá stavební regulace a územní plánování? Podle vaší logiky zřejmě ano.

   Ne, pane - požadavek, aby v památkově chráněné oblasti reklama odpovídala jejímu charakteru není komunismus. Je to ochrana kultury před buranstvím.  Stejně tak požadavek, aby reklama byla přednostně v úředním jazyku státu je a/ požadavkem logickým (a jen hlupák to nerespektuje, není-li přinucen)   b/ opět požadavkem kulturním.

4 1
možnosti

Regulace dopravy - užívání každého majetku spadá do kompetence vlastníka, který ho může pronajímat za určitých podmínek. Protože je vlastníkem komunikací stát, může (a musí) je regulovat. Je to komunismus? Vlastně ano, protože komunikace jsou ve státním (společném, veřejném) vlastnictví. Zda je to dobře nebo špatně je otázka na delší, odlišnou diskuzi.

Památkově chráněná oblast - pokud památky patří státu (doufám, že ne), pak je na jeho úřednících, aby s majetkem nakládali dle své libovůle, tedy můžou (a nemusí) prostor pronajmout k reklamě. Pokud má ovšem památka soukromého vlastníka, je to jenom na jeho libovůli, stát by mu do toho neměl mít co mluvit.

4 2
možnosti

Tak to už je hodně zoufalé. :-)

6 4
možnosti

Jé - vy jste to napsal tak jednoduše.  R^

3 0
možnosti

Milý pane

Až někdo proti vašim oknům postaví obří blikající panel, tak asi začnete mluvit jinak.

6 2
možnosti

A tramvaj může pod oknem jezdit?

2 4
možnosti

Nebylo by lepší místo citátu KHB prostudovat si definici slova svoboda, třeba na Wiki. Ona totiž svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého. Jinak krátce, svoboda je pochopení nutnosti. Tím, čím otravuje menšina většinu, to musí zákonitě v dem. společnosti ustoupit té většině.

5 4
možnosti
Foto

Jenomže taková definice svobody, jakou uvádite (a která pochází od Spinozy), je mylná. Svoboda je ve skutečnosti absence iniciace násilí.

3 5
možnosti

Doma, v obývacím pokoji si dejte na stěnu třeba foto fýhrera, do toho nikomu nic není, tedy pokud nemáte děti, kterým byste například chtěl předávat nějaké zvrácené názory.

Ovšem ve veřejném prostoru je reklama a její případné omezení VŽDY k diskuzi.

Tedy ve svobodné společnosti, pokud víte, co to znamená.

I když bilbord je na soukromém pozemku, jeho dosah je veřejný, proto má společnost právo diskuze i následného rozhodnutí.

5 5
možnosti

R^Vám i Havlíčkovi

5 1
možnosti
  • Počet článků 180
  • Celková karma 26,65
  • Průměrná čtenost 1203x
člen Svobodných, strany svobodných občanů