Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Státu se podařilo většině občanů implementovat myšlenku, že čím více úředníků a pravidel, tím lépe. Že už je tolik pravidel, až jsou kontraproduktivní, jim nějak zapomněli říct. Tolik "věřících" jako v EU by se těžko hledalo někde jinde. Systém už je bez života opravdu dávno, přesto spousta lidí pořád věří tomu, že za příští zatáčkou/pravidlem/úředníkem/pracovní radou/kontrolní komisí/hafem poradců/EET/vládním usnesením/směrnicí EU se určitě vyjasní, mlha se zvedne a stroj pošlape, jak má. Asi něco jako věřit na Ježíška. :-/

6 0
možnosti
Foto

A jen žádejte, aby úředník něco pro občana řešil. Řešila jsem snad 1000 věci a nevyřešila ani jednu. Navrhuji vyjít do ulic. Kdyby byli nezaměstnaní, stát by ušetřil. Ať jsou na podpoře a zaplatí jim nějaké školy, které jim dodají morálku a profesionalitu.

2 0
možnosti

Vážený autore,

rostoucí státní a veřejnou správou vláda úspěšně snižuje nezaměstnanost a poskytuje zaměstnání zbytečným vysokoškolákům z humanitních, právních a zelených oborů, kterých je stále větší přebytek. Začal to Klaus a ti ostatní to pouze okoukali.

Problém je v tom, že v zahraničí chtějí lékaře a odborníky, nikoliv ty ostatní. Je lepší je zaměstnat, než jim platit příspěvky v nezaměstnanosti a vláda se může chlubit snížením nezaměstnanosti.

Přitom si dejte pozor, aby jste ty novodobé úředníky náhodou neurazil, neboť je to přestupek, jako za komunistů "Urážka veřejného činitele."

Samozřejmě karma!

1 0
možnosti
Foto

Zvu všechny spoluobčany k tažení za OBRODU ÚSTAVNOSTI v ČR: Ponechme si tucet zákonů, které zmiňuje Ústava ČR, a vykažme zbytek (>2600) ze Sbírky zákonů do Sbírky legislativní tradice, aby nebyly pro soudy omezením, nýbrž surovinou*. Ukončeme zákonodárné pidiovládání občanů.

Toť můj program kandidáta do otevřených primárek Svobodných do Poslanecké sněmovny!

* Máme tu úspěšný precedens zrušení závaznosti ČSN zákonem 22/1997 Sb. :)

3 0
možnosti
Foto

V roce 1944 vydal Ludwig von Mises knihu Byrokracie. Ke stažení ve formátu PDF zde: http://www.mises.cz/database/literatura/19.pdf

3 0
možnosti

A má vůbec někdo na tu armádu úředníků páku? Z vlastní zkušenosti vím, že většina nadává jen tak za bukem. Z očí do očí z nich servilita kape.

2 0
možnosti

Tahle společnost je vedena k práskačství, vyčuranosti, křiváctví, demagogii, lhostejnosti a celkové amoralitě - kdo to učí ? Jde to od vrchu - politické žvanění a intriky se nedají poslouchat !

2 0
možnosti

Kdyz jsem já cinkal to 27. leto, vycinkal jsem si armádu byrokratu za to... 8-o

3 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
6 0
možnosti