Diskuse

Dotace malých prodejen v obcích? Socialisté bojují proti kapitalismu.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Svobodný trh je stejný pojem jako ideální manželství. Neexistuje to ... Nicméně je naší povinností usilovat o to, aby jsme se k modelu co nejlépe přiblížili . Dobro má nekonečné množství podob - Od dotačních cyklostezek kolem viných sklepů - užij investici s PČR, odevzdej nám své prachy daně - běž si stoupnout do fronty na nový kotel, EET má narovnat podmínky k podnikání - zejména pak na vesnicích, kde je jedna prodejna - Narovnávám se tedy tak, že se hrbím před dobrem státu ... :-)

1 0
možnosti

Jindro, "svobodný trh" je bezbřehá fikce. SCI-FI

Ty malé obchůdky mimo jiné krachují, protože velké nadnárodní řeztězce ovládly máloobchod v ČR a staví, kde chtějí.

Na vesnici žijí mimo jiné důchodci, kteří nemají čas a možnost si kdykoliv zajet do oněh supermarketů.

Samozřejmě, že dotace jsou otázka, ale nikoliv apriori zlo. Zlo jsou pouze v nevyvinutých mozečcích, které se rády drží ideologie.

Chce tento stát naprosto vylidnit vesnice, kde budou mezi domy pobíhat hladoví důchodci a zásobovat je bude červený kříž ?

0 8
možnosti

R^

Tohle někteří pochopí, teprve až jim komouši budou dávat oprátky zase na krk.

1 1
možnosti

V podstatě máte pravdu, a to v tom, že dotace ničí trh. Ty vesnické konzumy jso ale leckde i společenskou záležitostí, často jediným zdrojem k předání informací. U nás je ve spádových obcích drží nad vodou radnice, zatím totiž žádné podnikatelské nabídky nedorazily. Asi ví proč - z dvaceti babiček, tří maminek a pěti pivních zákazníků, - to žádné terno nebude. Ale těch 28 lidí ten konzum drží nad vodou.

1 2
možnosti
Foto

Ale i ta společenská záležitost bude fungovat bez dotací, když lidem necháme jejich peníze. A vždycky to bude tak, když lidem necháme jejich peníze, že věci budou fungovat lépe, efektivněji, úsporněji, než kdyby jejich peníze dostali do rukou politici a úředníci. A když věci budou fungovat efektivněji a úsporněji, tak to znamená, že lidé z těch peněz budou mít větší užitek, budou mít vyšší životní úroveň.

9 0
možnosti
Foto

žádný svobodný trh neexistuje, proboha proberte se

2 2
možnosti
Foto

O to se socialisté postarali :-(

3 0
možnosti

No máte v podstatě pravdu, nicméně kdybychom se podívali na rozpočtové výdaje státu, tak značnou část těchto výdajů lze označit za dotace, např. zemědělství, kultura, sport, školství, soc. věci apod. Co s tím?

1 1
možnosti
Foto

V principu je to stejné, takže řešení bude v principu také stejné. Idealisticky by se věci daly změnit rychle a rázně, ale protože politika je „umění možného“ a nepřejeme si žádné otřesy, které by asi byly spojené s nějakou radikální změnou (a ta by byla neprosaditelná), tak tedy změna by asi měla probíhat realisticky, opatrně, postupně, po nějakých krocích. Ale ten směr by měl být jasně deklarován, před veřejností ve veřejné diskusi obhájen a pevně ukotven.

3 0
možnosti

J35o46s67e41f 73K27l78a66t

1. 5. 2017 20:22

Máte pravdu,je to zrůdnost

4 1
možnosti