Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J66a50n90a 93M49a26j46o78v10á

30. 5. 2017 15:36

Už to, že je nutno "vybojovat práva" (a souhlasím s tím) ukazuje, že se naše společnost zvolna staví na hlavu. Kdyby bylo na lidech, aby více používali vlastní hlavu, rozhodovali o sobě, ale nesli za sebe a taky zodpovědnost (obávám se, že právě to je problém, lidi chtějí práva, zodpovědnost ne), bylo by všem lépe, měli bychom životy více ve svých rukách.

Ale tím, jak se (sami občané) dožadujeme toho, aby stát přebíral odpovědnost, pomalu a zdánlivě nenápadně přicházíme o práva. Nezdá se mi to dobré.

17 1
možnosti
JZ

Tak ano, kdyby všichni více přemýšleli (a přemýšleli teda dobře), dělali vlastní rozhodnutí a hrdě nesli za ně důsledky a byli ohleduplní ke všem ostatním, bylo by asi lépe na světě. Samozřejmě je to ale čistá utopie a nic takového nikdy nebude existovat.

0 0
možnosti
JZ

Tak ten článek je plný nesmyslů, ale pozastavím se jen nad jedním: hygienické podmínky se dodržovat mají proto, protože se nikdo nemůže snadno přesvědčit o tom, že se skutečně dodržují? Co je to za nesmysl?

0 2
možnosti
VV

Smysl mi to dava v tom, ze slepy treba nerozezna pocurane prkenko na zachode ci jina znecisteni. nebo ze se kuchar pri vareni nedloubal prstem kdesi.

4 0
možnosti
MD

Dobry clanek. Nikdo neni nicim nucem v kuracke restauraci travit cas.

21 2
možnosti
JZ

Samozřejmě. A taky nikdo není nucen chodit do lesa, tak proč by se tam měly dodržovat nějaké zákony?

3 5
možnosti
FL

Obecně bych řekl, že svobodná společnost si nastavuje taková pravidla, aby jednotlivci měli měli maximální svobody, které ale nesmí příliš vadit ostatním. Ve výsledku se jedná nakonec o kompromisy, i v takových pojmech jako je "vlastnictví". Vlastním firmu, můžu zaměstnat lidi, ale musím se podřídit stovce zákonů o pracovních podmínkách, minimální mzdě, nárokům zaměstnanců na dovolenou ...atd. Podobně můžu vlastnit hospodu a musím mít elektriku dne norem, nestačí napsat "nebezpečí úrazu", podobně s tím kouřením. Pro většinu lidí je zákaz takovým přínosem, že se společnosti vyplatí, že malému počtu restauratérů sníží zisky. Zákaz kouření je právě projevem demokracie, v celkové bilanci je to přínos

7 6
možnosti
MD
Foto

strašlivě mi vadí to zneužití citátu - docela vážných

slov... strašlivě. A považuju to za nevkus první kategorie pro vzbuzení zájmu o nějaké Vaše tuzelíbivé vize (politika),jak neexistuje právo na to a na to, proboha kouření:-/... Práva vytvářejí lidé, a tudíž existuje jako právo to, co je smluveno v jakýchsi -širším davem- sjednaných úmluvách. A bojujte si, budiž, ale ono nad tím vykřikovaným právem vždy vyčnívá obyčejná morálka... Když zneužijete poměrně vážný Niemolerův výrok k takovým populistickým blbostem... vskutku nevím...Možná, že by Vám kdejaký tvrdý Sparťan velitel řekl, že když děláte nechlapsky dryje kvůli blbostem, šup s váma pod bič...zkuste vykřikovat, že na to velitel nemá právo...;-DMimochodem znáte ten vtip s tou vetknutou žvýkačkou do vlasů? neexistuje právo vám ji tam nenasmažit, když se mi bude chtít.) svoboda, panečku, to je věc!

2 4
možnosti
Foto

Zákon je kolektivní ochrana individuálních práv, není tu tedy proto, jak si vy kolektivisté myslíte, abyste mohli strkat nos do cizích věcí. Bohužel dnes se zákon stává prostředkem loupení a krácení svobody.

Dále, s širším davem nikdo smlouvu nesjednává a autor článku ten citát, který mluvil o nástupu fašismu použil velmi správně, protože zasahování do vlastnických práv patří do komunistických, nebo fašistických způsobů.

No a s tou žvýkačkou jste také vedle jak ta jedle a je to dáno právě tím, že jsou vám vlastnická práva druhých lidí ukradená.

8 0
možnosti
JB

J89a92n 39B81u21r84d22a

30. 5. 2017 14:05

Kromě svobody a vlastnictví jsou základními právy také právo na ochranu zdraví, právo na uspokojivé pracovní podmínky a právo na příznivé životní prostředí. A teď co s tím?

"Pokud máme demokracii, pokud se občané podílejí na vládě a pokud moc vlády vyplývá od občanů, potom vláda má jenom tu moc, kterou od občanů dostala. Pokud nemám žádné právo zakazovat kouření v cizí hospodě, potom toto neexistující právo nemohu delegovat na svého demokraticky zvoleného zástupce. Nemohu předat něco, co sám nemám."

Toto je neskutečná konina.

0 3
možnosti
Foto

Neexistuje něco takového jako je právo na ochranu zdraví pokud vás někdo násilím nenutí pobývat tam, kde dochází k poškozování zdraví. Uspokojivé pracovní podmínky také nepatří k přirozenému právu, ale spíše do smluvního práva.

Poslednímu odstavci nerozumíte právě proto, že vlastně nechápete co je to delegace práv prostřednictvím zastupitelské demokracie v kontextu přirozeného práva, které musí být vždy nadřazené legislativě pokud chceme spravedlivou společnost.

5 0
možnosti
Foto

Pokud by byl doteď nikotin neznámou a nerozšířenou látkou, pak by ho dnes vůbec nikdo k volnému prodeji nepovolil

2 1
možnosti
RJ

Nikotin není ten problém. Ten nezakážou protože je dokonce věděcky dokázáno že působí pozitivně na lidský organismus, tedy až na tu jednu negativní věc že způsobuje závislost. Oproti nelegálním drogám je ale účinek zdaleka jiný a není klasifikovaný jako životu nebezpečný.

Problémem jsou ostatní látky v cigaretě.

2 0
možnosti
Foto

S autorem v podstatě souhlasím, ale pokud si chci zajít na čep, přece nebudu kvůli tomu otevírat vlastní hospodu! Já cítím také, že kruh svobody kolem nás se neustále zužuje, ale přece není nutné jitřit tohle téma. Mně vadí i když jdu po chodníku za kuřákem. Proč mám dýchat jeho smrad? A protože on se mne neptá, jestli mi to vadí, no tak musí být na všechno zákon. Je to otázka normálnosti a slušnosti lidí. Bohužel...

6 2
možnosti
Foto

Musíte jít před ním. I veřejný prostor podléhá pravidlu prvního. Jsem na veřejném prostoru první, mohu si zapálit, pokud přijdu jako další, slušnost mě velí zeptat se jestli mohu, nebo nekouřit.

0 0
možnosti
TH

Když už je pán takový bojovník za právo kuřáků, aby si mohli v hospodě hulit, možná by mohl začít bojovat i za práva nekuřáků, aby si ve SVÉM bytě mohli kdykoliv svobodně vyvětrat a nemuseli po několika minutách zavírat okno, aby neměli svůj byt naplněn od smradu huličů, kteří si v nižších patrech jsou zahulit na balkón, aby sami neměli doma nasmrazeno. Kuřáci neustále mají plnou pusu omezování, ale že jsou díky ním omezováni ostatní, kterým je ten smrad nepříjemný a nadavuje je, jako třeba mě, jim je srdečně jedno.

5 9
možnosti
KK

Nekuřák má právo změnit lokál, když se mu v zakouřeném nelíbí. Já to tak dělám.

8 2
možnosti
IM

I37v82o 34M19i79l26d63a

30. 5. 2017 13:28

"žít a nechat žít", zlatá slova!!!

neznamenají ovšem ani v nejmenším to, že musím žít v dusívém odporném smradlavém kouři a to jen proto, že ten druhý je zvrácený nihilní úchylák a hovado (viz Bible) co hulí jako fabrika, všude a všem a odporně smrdí na sto honů a jen si chce žít po svém a všichni ostatní jsou přeci povini jej tolerovat a proto žít a smrdět stejně jako on.

pochopte konečně, že kouření je zvrácená nihilní úchylka, každému jen trošku slušnému člověku, co dbá základní hygieny, denně se myje a mění si prádlo, prostě každému ta vaše nihilní úchylka smrdí!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

4 5
možnosti
RJ

Prosím tato základní hygiena je dána zákonem? Případně bylo by možné uzákonit aby každý byl povinný používat deodoranty?

A aby lidé nesměli nosit jedno tričko dva dny po sobě?

4 0
možnosti
  • Počet článků 180
  • Celková karma 26,65
  • Průměrná čtenost 1203x
člen Svobodných, strany svobodných občanů