Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Fabrika, "nezaměstnaným vstup zakázán", stavba "bez helmy a ochranných pomůcek nevstupovat!" Nemocnice " zvýšené nebezpečí radiace" nebezpečí pro těhotné.... Restaurace do 31.5.2017 .... nic. Jen někde "zákaz kouření" a na lísku vyjmenování alergenů v jídle. Na restauraci, kde nebyl zákaz kouření mělo být upozornění pro nekuřáky, že vstupují do prostředí, kde může být zcela náhle prostředí zamořeno smradem z cigaret a desítkami karcinogenních látek z cigaretového kouře. Pro kuřáky pak upozornění, že kouření v prostoru restaurace může být postiženými nekuřáky dodatečně žalováno za újmu na zdraví a řešeno soudní cestou s vysokými náhradami. Myslím, že by řada zaměstnanců v těchto restauracích takovou žalobu ráda podala už proto, aby se zahojili po almužnách, co v takových putikách od zaměstnavatele dostávají. Takže zákaz kouření v restauracích konečně narovnává právo zaměstnance na zdravotně nezávadné prostředí. A ne jen zaměstnance.

0 0
možnosti

Jak si ten stán dovoluje mi zakazovat prodávat školákům v mém dětském klubu heroin. Je přece mým svobodným rozhodnutím majitele provozovat dětský klub, kde se prodávají drogy dětem. Je to uplatnění mých přirozených práv.

Rozhodnutí majitele provozovat kuřáckou restauraci je uplatněním jeho přirozených práv, jeho práva na majetek, práva rozhodovat si o svém majetku.

Zdroj: http://pilc.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=606661

Lékaři provozující soukromé ordinace, jsou přece také omezeni ve svých právech. Také nesmějí mít kuřácké ordinace. A co všechny školy a školy, ty si také nemohou určit, jestli budou kuřácké nebo ne. A co všechny úřady, které by tak rády byly kuřácké. Nebo fabriky????

Proč nebojujete za ně?

Protože jste jen obyčejný pokrytec. Plná ústa svobody, ale jenom té Vaší zvulgarizované. Ale Vaše okolí vás vůbec nezajímá.

Brečte si dál, za pár měsíců budete jen historický relikt.

0 1
možnosti

Tak v případě zákazu kouření ve veřejných prostorech a restauracích mám naopak pocit, že někdo udělal něco pro mne a mnoho mně podobných. Ale to se bezohledným a zakomplexovaným kuřákům těžko vysvětluje, a to jsou všichni kuřáci, které jsem poznala. A ty vaše nálady...Jsem ráda, že už nemusím čuchat ten smrad z kouře, když jdu na jídlo. A to, že zákaz ocení hlavně nekouřící personál je snad jasné. Tak ať nám ten zákon dluho vydrží, ostatně v Německu funguje k všeobecné spokojenosti už dávno.

1 0
možnosti

ano - tady totiž vůbec nejde o to cigáro - karma R^

2 0
možnosti

My už demokracii zase nemáme a to čemu pan ministr říká civilisované země, už má zase nakročeno k socialistické až komunistické totalitě jednotného střihu a myšlení. Kdo vyčuhuje, musí být pod falešnou záminkou dobra pro všechny, vyloučen nebo zničen.

6 1
možnosti

Sto a jedna karma.. kdyby to šlo. R^

2 1
možnosti

P16a24v71e92l 35T53a77j13č

2. 6. 2017 17:59

Pěkný článek, logická argumentace. V podstatě souhlasím s těmi principy a určitě souhlasím s UBERem a Airbnb. Jen v případě zákazu kouření mám ten pocit, že někdy prostě nějaký zákaz je více dobrý než špatný a přinese více užitku než škody. V Británii funguje už léta. EET je myslím horší problém. Ptal jsem se barmanky kuřačky, proč jí vadí kouření v baru. Řekla mi, že je rozdíl mezi tím jít si za směnu několikrát na vzduch na cigárko a dýchat ten smrad z cigaret jiných lidí 12 hodin. Už několik kuřáků mi řeklo, jak je ten zákaz kouření v Británii dobrý. Jak jim vždycky smrdělo oblečení a vlasy a teď ne. Svobodná vůle je krásná věc, ale těch veganských a raw restaurací je příliš málo. Většina majitelů by kvůli penězům měla kuřácký provoz a parta kuřák/nekuřák by vždycky šla do kuřáckého podniku. Teď můžou jít všichni všude a kuřáci si prostě odskočí ven. Je to jedna z mála výjimek, kdy porušení těch principů dává smysl. Já říkám, že každé dobré pravdilo, princip funguje dobře v 80, 90 nebo třeba 99% případů, ale nikdy ne ve 100. Vždycky je pár výjimek, kdy se vyplatí ho porušit. Problémem je lidský faktor. Jakmile se začne dobrý princip porušovat ve velkém měřítku, je to špatně. Proto lpíme na dobrých principech jako respekt a svoboda rozhodovat o soukromém majetku.

0 2
možnosti
Foto

Jenže účel prostředky nesvětí.

1 0
možnosti

Tak dlouho jste volili pakáž do poslanecké sněmovny, až vám zakázali i kouření. A pokud tu pakáž budete volit dál, tak se se zákazy bude pokračovat!!!!!!!!!!

7 0
možnosti

Jan Roubíček na facebooku:

Pokud máte svoji svobodnou vůli, tak nemusíte chodit do hospody, kde se kouří, pije pivo a hovoří oplzlé věci, ale můžete jít do bio baru dát si koktejl z banánů a brokolice a povídat si o motýlech.

Pokud ji nemáte, vyřvete si zákon...

15 2
možnosti

Nechci jít do biobaru dát si koktejl z banánu a brokolice. Chci jít do hospody nebo do restaurace, dát si tam jídlo nebo jen tak posedět u piva. I když nebudu pít alkohol, nemůže mi vadit, že alkohol pije někdo vedle, protože má játra pitím někoho vedle netrpí. Stejně tak nemusím poslouchat "oplzlé řeči", stačí si sednout o kus dál, abych je neslyšela. Ale když někdo v místnosti kouří, kouřím vždy tak nějak s ním, škodí to i mému zdraví, ať chci nebo nechci.

Ano, můžu si vybrat nekuřáckou hospodu, pokud takový výběr ale existuje. Ve městech obvykle ano, na menších vesnicích už je to horší.

0 1
možnosti
Foto

Svoboda znamená dobrovolnost, nenásilí. Můžete a nemusíte. Opakem svobody je násilí a donucení, kdy něco nesmíte nebo musíte.

Rozhodnutí vstoupit nebo nevstoupit jako zákazník do kuřácké nebo nekuřácké restaurace je svoboda. Rozhodnutí majitele nemovitosti provozovat kuřáckou nebo nekuřáckou restauraci je svoboda.

Donutit prostřednictvím státního násilí někoho jiného, aby se svým majetkem nakládal tak, jak se to mně líbí, to je násilí a donucení. Velmi zbabělé násilí, protože útočník nepáchá násilí přímo a na vlastní riziko, ale povolá si na tu špinavou práci někoho mnohem mocnějšího: stát.

13 1
možnosti

Děkuji za článek, jako jeden z mála používáte ještě slovo svoboda a přirozená práva. V našem, ale i euronijním establishmentu jsou tato slova naprosto neznámá. Již několik let píši, že EU je novodobý Sovětský svaz. Sovjet znamená Rada a v EU rozhoduje Evropská rada. Dokonce i myšlenky bolševických průkopníků jsou podezřele shodné s myšlenkami našich eurovůdců, ale i s myšlenkami nacionálního socialismu, kde jednou z odnoží byl i zdravý životní styl. Světové dějiny se odvíjejí ve spirále, vždy dojdou na stejné místo, jen v rozdílném čase, takže konec EU a neomarxistů je nevyhnutelný, ale zase přijdou další generace, které si příčiny úpadku již nebudou pamatovat a ocitnou se na stejném bodě znovu.

12 0
možnosti
  • Počet článků 180
  • Celková karma 26,53
  • Průměrná čtenost 1203x
člen Svobodných, strany svobodných občanů