Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Většina heren (a to mi nikdo nevymluví) slouží jen na praní špinavých peněz, které mají původ v organizovaném zločinu. To mi potvrdil i můj kamarád, jehož strýc se v tomto byznysu (herny) pohyboval. (Kamarád se v tomto byznysu nepohyboval.)

0 0
možnosti
Foto

Když na lidi uvalíte nějaké nařízení, vyhlášku nebo zákon (vždy ve jménu dobra, jak jinak!), tak musíte jeho dodržování kontrolovat, vynucovat, trestat jeho porušení a to všechno stojí peníze, které vezmete hádejte kde.

Ayn Rand – filozofie konání dobra s cizími penězi:

„V celém systému.. je veliký a zásadní klam. Klam, který je v samotných základech. Falešný předpoklad, že je proveditelné a možné konat dobro s cizími penězi. Pokud bych chtěl konat dobro s cizími penězi, musím ty peníze ostatním nejdříve vzít. To znamená, že filozofie konání dobra s cizími penězi je v samotném základě filozofií násilí a přinucování. Je proti svobodě, protože musím použít sílu k vybrání peněz.“

0 0
možnosti
Foto

Milton Friedman:

„Mnozí lidé chtějí, aby vláda chránila spotřebitele. Mnohem naléhavější problém je chránit spotřebitele před vládou.“

1 0
možnosti
Foto

„Regulace jsou prezentovány jako něco dobrého a nezbytného, což vyvolává potřebu vzniku dalších zákonů a výsledkem je, že přestáváme myslet.“

Vladimír Pikora: Stáváme se loutkami státu a řadě z nás se to líbí

https://www.kupredudominulosti.cz/stavame-se-loutkami-statu-rade-nas-se-libi

1 0
možnosti

V USA je to vlastně samý komunista. Neb jsou tam herny a hrací automaty zakázány globálně. Zákonnou výjimku má Las Vegas a ještě asi dvě bezvýznamná městečka.

Takže krok k americkému komunizmu???

1 0
možnosti
Foto

Jak to dělají v USA je irelevantní. Podstatný je rozum a argumenty. Ne to, kdo kde co jak dělá. Když se v USA (nebo v Moskvě, nebo v Berlíně, nebo v Bruselu) budou stavět na hlavu, taky se kvůli tomu musíme taky stavět na hlavu?

1 1
možnosti
Foto

Republice více legrace? (Až se někteří budou smíchy za mříže popadat!)

„Za komoušů neexistoval jediný hrací automat v žádné hospodě a lidi se díky tomu spolu mezi sebou bavili, bývala ohromná legrace.“

1 0
možnosti
Foto

Navíc za komunistů prý automaty v hospodách povoleny BYLY! A teď si to přeberte..

1 0
možnosti
Foto

Kdežto my, Svobodní, vám teprve ukážeme, co je to svoboda podle našeho názoru. A komu se to nebude líbit, tak ho dáme zavřít, až zčerná.

4 0
možnosti
Foto

„Svobodou rozumí Strana svobodných občanů možnost jednotlivce dělat si za své prostředky a na svém majetku cokoliv, co (nad míru přiměřenou okolnostem), nezasahuje do analogického výkonu svobody jiného. Svoboda velmi úzce souvisí s vlastnickým právem jako možností držet, užívat, požívat plody a nakládat s vlastněnou věcí.“

https://www.svobodni.cz

1 3
možnosti

J29o61s50e36f 65N77i82k26l

5. 1. 2018 16:29

superptákovina...

2 0
možnosti

Jsem pravicově orientovaný, však když čtu váš článek, otevírá se mi kudla v kapse.

Jste demagog a zaštiťujete se teoriemi, které se vám hodí do krámu. Však, jsou to jen teorie. Dejte nám příklad z praxe, kde a jak funguje váš "nestát".

6 1
možnosti
Foto

Demagogii, tedy používání zkreslených zjednodušených argumentů, působících zejména na city a předsudky, k ovlivňování ostatních lidí, používají ti, kdo prosazují zákazy heren a hracích automatů. Na tom je postavena jejich agenda.

O "nestátu" jsem tady nikde nemluvil. Ale zkuste si představit v době otroctví argumenty: "Zrušení otroctví je utopie! Otroctví je všude na světě a má dlouhou tradici, je tu odjakživa. Kdo by bez otroků sbíral bavlnu? Nastal by ekonomický kolaps! Otroci by se sami o sebe nedokázali postarat! Dejte mi příklad, kde svoboda funguje, vždyť přece všude je otroctví!" Nepřipomíná vám to něco?

Aby se toho zase někdo z etatistů nechytnul, zdůrazňuji, že zde nenavrhuji zrušení státu, pouze navrhuji, aby jedni lidé nerozkazovali druhým lidem, jak mají nakládat se svým majetkem a neschovávali se přitom za stát, který jejich násilí legitimizuje.

Pokud nemám žádné právo poroučet svému sousedovi, jak má nakládat se svým majetkem a s kým má uzavírat jaké smlouvy, potom toto neexistující právo nemohu delegovat na svého demokraticky zvoleného zástupce, tedy žádný demokraticky zvolený zástupce nemá žádný takový mandát. Toto neexistující právo žádným zázrakem demokracie nevznikne ani v obecním referendu. Když si většina demokraticky odhlasuje zabití člověka, pořád to bude vražda. Když si většina demokraticky odhlasuje pošlapání práva na majetek, pořád to bude pošlapání práva na majetek.

Pokud je někdo závislý na hraní, ani tento jeho problém nemůže být ospravedlněním pro omezování svobody dvou svobodných nezávislých lidí: toho, kdo poskytuje hru a toho kdo hraje. Mluví se někdy i o závislosti na čokoládě. Jistě nebudeme zakazovat čokoládu kvůli tomu, že je někdo na ní závislý, abychom "chránili jeho svobodu" a přitom pošlapali svobodu mnoha jiných lidí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 180
  • Celková karma 26,53
  • Průměrná čtenost 1203x
člen Svobodných, strany svobodných občanů