Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

„Stát je špatný sluha a zlý pán. Pokud slouží, dělá to blbě nebo draze. A nejspíš blbě i draze zároveň. Pokud stát začne mít pocit, že občané jsou blbí a je potřeba je vychovávat, usměrňovat a nutit k tomu, aby byli takoví, jak si stát představuje, skončí to vždycky špatně.“

Jste nespokojeni? Libertarián odhalil, co může za blbou náladu Čechů

http://www.reflex.cz/clanek/rozhovory/84135/jste-nespokojeni-libertarian-odhalil-co-muze-za-blbou-naladu-cechu.html

1 4
možnosti
JD

Jsem pro prisny zakaz provozu "hracich automatu"...Upozornuji, ze v zadnem pripade nejsem ani komunista nebo jim podobny. Mam jen zkusenost, ze si vzal kvuli temto pseudopodnikatelum jeden muj kamarad zivot. Nebyl to zadna "socka", ale vystudovany normalni kluk, sportovec... Znam i lidi, kvuli se kvuli takove zavislosti zhroutila rodiny, zamestnani, svet... Na to nema nikdo pravo, aby ve jmenu "svobody" provozoval tuto zlodejnu. Nebo mi muze nekdo vycislit lidsky zivot nebo hodnotu fungujici rodiny?

5 1
možnosti
Foto

To je smutné. Ale ve skutečnosti si ten člověk vzal život ne kvůli automatům, ale kvůli problému ve své hlavě. Neexistovat automaty, tak narazí na problém jinde.

1 4
možnosti
Foto

Můžete nám prozradit, kolik už jste prohrál? ;-D

0 0
možnosti
Foto

Můžu. Za posledních pětadvacet let asi čtyřicet korun. 2x 20 Kč, ne najednou, ale asi po deseti letech. Před tím nic.

0 0
možnosti
Foto

Stát je řád odpovědného společenského chování v civilizované společnosti. Proto musí regulovat asociální chování neodpovědných individuí. Hazardních hráčů, narkomanů, násilníků, zločinců, svůdců nezkušené mládeže atd. To je jeho poslání a povinnost.

Pokud by se choval v tomto směru pasivně, podle anarchistických požadavků ultraliberálů, musel by řešit problém, jak nakládat s výše uvedenými asociálními individui. Nacisté je "koncentrovali" do koncentračních táborů a tam je fyzicky likvidovali. Co navrhují naši ultraliberálové? Necháme jim svobodu chovat se protispolečensky a dospět do stadia neslučitelného s jejich další existencí. Nechat je "chcípat" pod mosty a v příkopech, a pak jejich "mršiny" na náklady státu hromadné spalovat?

Ale také se starat o jejich rodiny a vynakládat prostředky na jejich důstojné přežití a výchovu a společenské zařazení jejich dětí.

TO CHCETE ULTRALIBERÁLOVÉ?

2 2
možnosti
Foto

„Stát je velká fikce, skrze níž se každý snaží žít na náklady všech ostatních.“

https://www.mises.cz/clanky/stat-23.aspx

2 2
možnosti

Štát pred sociálne patologickými javmi občanov chráni. Američan keď si chce nahádzať prachy do automatu, tak sa musí trepať do púšte alebo nejakej rezervácie. V Rusku sú len 4 oblasti, kde je povolený hazard. A ČR/SR? Smradľavá herňa na každom kroku. Nemyslím si, že je to prejav vyspelosti.

3 0
možnosti
PR

A proto s hracími automaty vzhůru k šťastným kapitalistickým zítřkům !;-D

6 1
možnosti
PP

Vám je možná svoboda na nic. Tak si to užijte.

Podle vaší repliky bych tipnul tak 103.

1 1
možnosti
MS

Nabízí se paralela s alkoholem. Pije ho absolutní většina lidí, ale jen zlomek z nich se stane alkoholiky se všemi negativními dopady, které to sebou nese. A nikdo se nepokouší zavést znovu prohibici, protože je s ní negativní zkušenost z USA. Stejné je to i s hernami a hracími automaty. Hraje spousta lidí, ale jen zlomek z nich se stane patologickými gamblery, schopnými zruinovat nejen sebe, ale i celou svoji rodinu, kteří nakonec skončí na léčení své závislosti. Mají se ale kvůli tomu zakazovat herny a hrací automaty ?

2 0
možnosti
VK

Když si na to hráč vydělá budiž, ale že v automatech končí dávky z našich daní je mi bytostně proti srsti.

1 0
možnosti
Foto

To ale pláčete na špatném hrobě. Dávky můžou končit i v drogách, chlastu, nelegálních hernách nebo nezdravých potravinách. Dávky jsou problém, ne herny.

Řešením by bylo zrušit dávky pro zdravé, práceschopné jedince.

4 0
možnosti
Foto

Stejně by se mohl autor pozastavovat nad zákazem drog. I ty prodává parta lidí charakterem podobná vlastníkům hazardu. Hazard připraví hlupáky o peníze, drogy navíc o zdraví. Obé způsobuje závislost a rozpad osobnosti.

2 0
možnosti
Foto

Z prodeje drog nemá ani město a ani stát nic.- Z provozu heren a automatů plynou městům peníze třeba ve výši 100 milionů. Město má tak openíze na opravu chodníku, výstavbu dětských hřišť na podporu kultury. Pokud zakážeme herny dopadne to jako s drogama. Hrát se bude dál, ale stát ani město z toho nebude mít ani kačku, ale podsvětí ano. Lidé hrají, sazí co lidstvo existuje a nikdo to nedokázal zastavit.

3 1
možnosti
  • Počet článků 180
  • Celková karma 26,65
  • Průměrná čtenost 1203x
člen Svobodných, strany svobodných občanů