Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Málo platné, někdo má rád extrémy. Někdo by zreguloval úplně všechno, a někdo by regulaci zrušil úplně, ať si dělá každý co chce. Ale v některých zemích - a shodou okolností jsou to ty nejrozvinutější, ve kterých se nejlépe žije - již dávno přišli na to, že nejlepší cesta je někde uprostřed. Málo platné, pojem "zlatá střední cesta" nevznikl jen tak pro nic za nic. Nabízí se otázka: Ve které (konkrétní a existující) zemi by jste chtěl žít? :-)

0 1
možnosti
Foto

»..Extrémy nejsou nutně a nevyhnutelně něco zlého, něco, čemu je potřeba se bránit a co je třeba odstranit, dokonce za jakoukoliv cenu. Představme si extrémního zastánce a extrémního odpůrce otrokářství.. ..Nejen že se tyto extrémy nepotkávají, ale není zjevně ani pravdou, že jsou oba extrémy nutně špatné a je třeba najít nějakou zlatou střední cestu..

..Zkuste hledat zlatou střední cestu v otázce vraždění. Vraždit je špatné, ale být extrémně proti vraždám je stejně špatné, jako je extrémně zastávat? Nebo budeme hledat zlatou střední cestu? A krádeže? Mělo by být zjevné, že může existovat otázka, kde je extrémní postoj morální, obhajitelný, správný.

Pro mnoho lidí je morální a správné, že se nekrade, nevraždí, že se tzv. „neiniciuje násilí“. A pokud je to pro ně správné, zastávají tento postoj někdy dokonce absolutně, konzistentně – extremisticky. Pokud není správné krást, potom pro nikoho. A ať se to klidně zdá většině nepravděpodobné, je možné, že mají tito lidé pravdu.

Pravda není vždycky uprostřed, jak říká časté rčení. Střední cesta není vždycky zlatá. Můj čínský přítel moudře poznamenal, že pokud jeden člověk říká, že 1+1=2, a druhý, že výsledkem je 42, pravda není 22, ani nikde jinde „mezi“. I kdyby se za výsledek 2 postavil jeden člověk a za 42 celé masy, na správném výsledku to nic nezmění..

..přílišná pozornost je věnována tomu, zda není názor extrémní, a zoufale málo pozornosti zbývá na samotný názor.. ..Důležitá je podstata. Stejné je to u obhájců klasického liberalismu..

..být extrémním zastáncem morálního nemůže být trestuhodné. Zbývá jen ukončit diskuzi o tom, co je a není morální.«

Dominik Stroukal: Extremisticky o extrémních extremistech

https://www.svobodni.cz/clanky/stroukal-extremisticky-o-extremnich-extremistech

2 0
možnosti
Foto

Tohle socialisté nepochopí. Jejich posláním je konání dobra na cizí účet, což si většinou neuvědomují a pokud jim to někdo připomene, tak najdou desítky emotivních argumentů, proč tak musí být. Protože v každém člověku je touha pomáhat a chránit slabší, tyto emotivní argumenty je vždy podvedou a obalamutí.

3 0
možnosti
Foto

I32v68a51n 76V56e64s72e37l19ý

3. 10. 2019 13:31

Souhlas s článkem. Mnoho těch co mluví v této souvislosti o kapitalismu si neuvědomuje že by měli mluvit o svobodě. O svobodě v podnikání, o svobodě volby povolání (vybrat si zaměstnání jen ve všední dny od rána nebo nepravidelnou pracovní dobu včetně sobot, nedělí a svátků nebo nočních směn).

Já na to mám pohled člověka který si vybral a třicet pět let vykonával práci na směny bez ohledu na soboty, neděle či svátky ( například jsem odsloužil 18 čtyřiadvacítek na Štědrý den díky třem střídajícím se čtyřiadvaceti hodinovým směnám a přestupným rokům).

3 0
možnosti
PK

Je to tak jak píšete,ať se do toho stát nemontuje. R^

6 0
možnosti
  • Počet článků 180
  • Celková karma 26,65
  • Průměrná čtenost 1203x
člen Svobodných, strany svobodných občanů