Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Frédéric Bastiat:

„Socialismus, podobně jako starodávné myšlenky, ze kterých pramení, zaměňuje pojmy vláda a společnost. V důsledku toho pokaždé, když odmítáme, aby byla věc provedena vládou, socialisté dojdou k závěru, že odmítáme, aby byla provedena vůbec. Nesouhlasíme se státním vzděláním. Socialisté potom tvrdí, že jsme proti jakémukoli vzdělání.. Jsme proti státem vynucené rovnosti. Socialisté potom tvrdí, že jsme proti jakékoli rovnosti. A tak dále a tak dále. Je to totéž, jako kdyby nás socialisté obviňovali, že nechceme, aby lidé jedli, jelikož odmítáme státem organizované pěstování obilí.“

S rozhlasem a televizí je to stejné jako s tím vzděláním. Nechceme, aby to provozoval a řídil stát. Socialisté z toho pak vyvozují, že jsme proti vzdělání a proti rozhlasovému a televiznímu vysílání.

Vzdělání je velice dobrá věc, která má obrovský význam. Právě proto by do něj stát neměl intervenovat a tím ho ničit. Stát záměrně ve svém zájmu ničí vzdělávání. Stejně tak šikovné věci jsou rozhlas a televize a nepotřebujeme žádnou státní televizi, která se bude schovávat za falešný, dezinformační termín veřejnoprávnost.

0 0
možnosti
LB

Autor se mýlí, Česká televize ani Český rozhlas nejsou státní média, ale veřejnoprávní, tedy média veřejné služby, což není totéž co státní. Jenže u nás, jak se zdá, je odborníkem na média úplně každý.

V současném světě význam veřejnoprávních médií, která si platíme prostřednictvím poplatků, významně stoupá. Skutečnost, že nejsou vlastněna firmou či jednotlivcem, ani nejsou svým rozpočtem úplně vydává všanc libovůli politiků, jim dává unikátní příležitost nehájit mocenské zájmy, ale sloužit veřejnosti.

4 4
možnosti
TT

Státní nebo veřejnoprávní, uhlík nebo CO2, pan Jindřich už se s problémem vypořádal, je spokojen a vy rušíte jeho kruhy.

1 0
možnosti
DR

Je pravda, že především těch rozhlasových stanic už mají tolik, že se v nich ani ..... nevyzná.

0 0
možnosti
AK

Statni televize a rozhlas je nesmysl. Tyto instituce by mely byt privatni. Zakaznici by meli sami rozhodnout, komu daji svuj peniz za jejich sluzby.

0 1
možnosti
Foto

Ano, pak bude ještě více pořadů k tomu bůčku a desítce.;-D

3 0
možnosti
Foto

Kde co bobtná? Asi mi něco uniklo, nic takového nepozoruji. Ale byl bych rád kdyby bobtnalo, na veřejnoprávní tv se dá alespoň koukat. To co vysílají komerční stanice je děs běs ...

3 0
možnosti
Foto

Ať si vysílá kdo chce co chce, ale ať mě násilím nenutí to platit.

2 0
možnosti
PK

Je to asi obtížné ale uvítal bych nějaká čísla. Kolik to stálo a stojí, kolik lidí se tomu věnuje, porovnání třeba s obdivovaným Rakouskem atd. Myslím že všeobecný názor je že je to příliš drahý a stále dražší špás.

2 0
možnosti
Foto

Koncesionářské poplatky platí celá Evropa, takže nevím o co vám jde. :-)

4 0
možnosti
Foto

O princip pane Omelka. O tom, že není správné někoho násilím nutit dělat něco co dělat nechce. Například platit koncesionářské poplatky.

1 0
možnosti
JD

Proto neplaťte koncesionářské poplatky.

0 0
možnosti
Foto

Tak jednoduché to není, ale je to ta správná cesta.

1 0
možnosti
  • Počet článků 180
  • Celková karma 26,53
  • Průměrná čtenost 1203x
člen Svobodných, strany svobodných občanů