Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Účelem pětiprocentní psychologické bariéry je chránit ve sněmovně uhnízděné politické strany před konkurencí nových politických stran. Aby tato psychologická bariéra fungovala, pěstuje se v lidech strach z propadlého hlasu.

0 1
možnosti
ZH

Hm. Tak znovu. Teď ta hranice existuje a můžete s tím dělat něco jen tehdy, pokud se do parlamentu dostanete. Pokud se do něj nedostanete ani teď, pak děláte něco špatně a je třeba zásadním způsobem změnit strategii. Pokud nic nezměníte, pak je váš nářek naprosto zbytečný.

1 0
možnosti

Vliv strany, která se nedostane do parlamentu, se limitně blíží k nule. V průběhu volebního období se prakticky nedostane do celostátních médií a prezentovat své názory může tak akorát na sociálních sítích. Což není mnoho.:-)

4 1
možnosti
ZH

Jak chcete bránit přeregulovanosti, když se nedostanete do parlamentu? Vaše "konkurence" je pak taková jaksi jen papírová... :-/

6 1
možnosti
Foto

Řekněme, že vzroste volební výsledek z nějakých 2,5 % třeba na 4,9 %. A co příští volby? Těch se parlamentní strany bát nebudou?

1 0
možnosti
SL

Konkurence? Napište rovnou, že potřebujete prachy...

2 1
možnosti
Foto

Požadujte po politicích zrušení státního příspěvku politickým stranám. Například já bych hlasoval pro zrušení těchto příspěvků.

3 0
možnosti
  • Počet článků 180
  • Celková karma 26,65
  • Průměrná čtenost 1203x
člen Svobodných, strany svobodných občanů